Eğitim-Sen Çaycuma Şubesi üyesi öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya tebrik kartı göndererek taleplerini dile getirecek.

Öğretmenler Günü nedeniyle özel olarak hazırlanan ve Eğitim Sen ile KESK logolarının da bulunduğu tebrik kartlarında, öğretmenlerin talepleri yer alıyor. Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, öğretmenlerin sıkıntılarının bulunması nedeniyle en anlamlı bir gün olan öğretmenler günü sorunların anlatıldığı bir tebrik kartı olacağı kanaatine vardıklarını söyledi. Tüm öğretmenler tarafından öğretmenler gününde tebrik kartlarının Bakan Çubukçu'ya gönderileceğini ifade eden Akyol, şöyle konuştu: "24 Kasım'ın, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Millet Mektepleri Başöğretmenliğini' kabul ettiği gün olması açısından tarihsel bir gerçekliği ve önemi bulunuyor. Buna rağmen '24 Kasım Öğretmenler Günü'nün 12 Eylül döneminin bir ürünü, 12 Eylül zihniyetinin nasıl bir öğretmen istediğinin simgeleştiği bir gün olduğu gerçeği unutulmamalı. Öğretmen açıklarının kadrolu öğretmen atamaları ile değil aksine sözleşmeli, ücretli öğretmenlik gibi güvencesiz istihdam biçimleriyle kapatıldığı, öğrencilerin öğretmensiz, öğretmenlerimizin işsiz olduğu bir ülkede 'öğretmenler günü' gibi bir gün nasıl kutlanabilir."
Akyol, öğretmenlerin yaşadıkları ekonomik, sosyal ve özlük sorunlarına sağlıklı ve gerçekçi çözüm üretilmesini talep ettiklerini hatırlatırken, tüm öğretmenleri 24 Kasım Çarşamba günü kutlama kartlarının gönderileceği Çaycuma PTT'sine davet etti.