MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı Sezer, bölgesel kazanım ve iş birliklerinin arttırılarak sosyal paylaşımın üst düzeyde sağlanabilmesini için başta TTK ve Erdemir olmak üzere belediyeler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının bölgede ticaret yapanları tercih etmeleri istedi.

 

* Sezer ve Yönetim Kurulu üyeleri Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Amele Birliği Başkanı Hasan Yılmaz'ı ziyaret etti.  Ziyaretler hakkında bilgiler veren MÜSİAD Kdz.Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer şunları söyledi: Derneğimizin 22 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu sonrası göreve gelen yeni Yönetim Kurulu üyelerimizle, bölgemiz kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin tanışması ve görüş alışverişinde bulunmalarına imkan sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz ziyaretlere Zonguldak Valimiz Sayın Erol Ayyıldız'la başladık. Sayın Valimize gerçekleştirdiğimiz ziyarette dernek çalışmalarımız hakkında bilgiler verdik. Ayrıca 2012 yılı Haziran ayında Kdz.Ereğli'de düzenlediğimiz 77. Genel İdare Kurulu Toplantısı ve 16. MÜSİAD Başarı Ödül Töreni programına sağlamış olduğu katkı ve katılımlardan dolayı bir kez daha teşekkürlerimizi iletirken, bölgemizin gelişme ve kalkınması noktasında yapılabilecekler konusunda görüş alışverişlerinde de bulunduk. Valimizden sonra Zonguldak Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir'i ziyaret ettik. Akdemir'le dernek çalışmalarımızın yanı sıra bölgemizde yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmeleri değerlendirirken, Zonguldak ve Kdz.Ereğli'nin bir bütün halinde hareket ettiğinde daha başarılı çalışmalara imza atacağına inandığımız noktasında fikir ve görüşlerimizi beyan ettik. Sayın Akdemir'de aynı duygu ve düşünceleri paylaştığını dile getirirken bölgesel menfaatlerimiz doğrultusunda tüm kesimlerin bir araya gelerek hareket etmesinin en doğru davranış olacağını belirtti. Belediye Başkanımızdan sonra Zonguldak Amele Birliği Başkanı Sayın Hasan Yılmaz'ı ziyaret ettik. Ziyarette MÜSİAD'ın faaliyetleri hakkında bilgiler verirken, Amele Birliği'nin yapısı ve çalışmaları hakkında da Sayın Yılmaz'dan bilgiler aldık.

 

TERCİH BÖLGE OLMALI

 

Tüm ziyaretlerimizde, bölgesel kazanım ve iş birliklerinin arttırılarak sosyal paylaşımın üst düzeyde sağlanabilmesi için öncelikle yapılması gerekenin, başta TTK ve ERDEMİR olmak üzere, belediyeler, sivil toplum kuruluşları vb. tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda yapacakları alışverişlerde, bölgede ticari faaliyetlerine devam eden sanayici, iş adamı ve esnafını tercih etmesinin önem arz ettiği noktasında ki düşüncemizi dile getirdik. Bu düşüncemiz başta Valimiz olmak üzere, Belediye Başkanımız ve Amele Birliği Başkanımız tarafından da desteklenirken kendilerinin de bu konu da çalışmalarda bulunduklarını öğrenmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Bu vesile ile ziyaretlerimize katılan üyelerimize göstermiş oldukları yakın ilgi ve destekten dolayı Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve Amele Birliği Başkanımıza sizlerin aracılığıyla şükranlarımızı sunarken, ziyaretlerimize mutad aralıklarla devam ederek bölgemizde ki işbirliği ve dayanışmaya katkı sağlama konusunda çalışmalarımıza devam edeceğimizi de vurgulamak isterim

Vali Erol Ayyıldız da MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer ve yönetim kurulu üyelerini karşıladı ve görevlerinde başarılar diledi.