"14 yıllık AKP iktidarında Ereğli'miz hep vermiştir, hep kaybetmiştir. 2006 yılında Erdemir özelleştirilmiş akabinde de sac ve nakliye sektörleri yok olma derecesine gelmiştir. OYAK yönetiminin Erdemir’de işbaşı yapmasından sonra bin 500’ü aşan kişi çeşitli gerekçelerle işten atılmıştır. 2007 yılının sonunda da bir küresel kriz sonucunda tersaneler bölgesi kapanmıştır. 11 bin 700 SSK’lı çalışandan bugün 200-300 kişi ya vardır ya yoktur. Arkasından 10 binleri bulan TTK’daki işçi sayısı bin 200’lere kadar düşmüş, yine özel sektör olan HEMA bulunmuş olduğu rödovans alanını kapatarak 800 arkadaşımızı işsiz bırakmıştır. AK Parti iktidarı öncesindeki kazanımlarımızı tek tek kaybetmiş durumdayız"

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Genel Merkezin talimatları doğrultusunda yenilenen ilçe yöneticilerini kamuoyuna tanıttı, yerel ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

İLÇE KONGRELERİ TAKVİMİ BAŞLADI

İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıda ülkenin son dönemde hiç görülmediği kadar iç ve dış tehdit altında kaldığını anlatan Şeker şu ifadelere yer verdi: "Bu sıkıntılı süreç içerisinde iç siyasetimizde de yerel seçimlerin öne alınması düşüncesi, yine Başkanlık sistemi için Nisan ayında referandumun konuşulması ve genel seçimde de her an bir öne alma söz konusunun olabileceği gelişmeleri ışığında; partimizde 9 Ekim 2016 tarihinde ilçe kongreleri takvimi başlamıştır.

 

25 OCAK-30 NİSAN KONGRE SÜRECİ

Biz de Ereğli ilçe teşkilatımız olarak 12’nci olağan kongremizi 25 Ocak 2017 ve 30 Nisan 2017 tarihleri arasında yapacağız. Bir taraftan kendi kongre dönemlerimiz, bir taraftan da yaklaşan yerel ve genel seçimler havasında biz de Kdz.Ereğli teşkilatımızda bir yenileme, yeniden yapılandırma ihtiyacı hissettik ve bu toplantıyı da bugün bu vesile ile düzenledik. 13 Ekim 2016 tarihinde Genel Başkan Yardımcımız ve Ankara Milletvekilimiz Şefkat Çetin ve Genel Başkanımız, Liderimiz Devlet Bahçeli tarafından şahsıma verilen Kdz.Ereğli yönetim kurulunu yeniden yapılandırma görevini yönetim kurulu arkadaşlarımla almış bulunmaktayım. 17 Ekim Pazartesi günü yapmış olduğumuz ilk toplantıda da görev dağılımımızı yapıp yönetim kurulu üyelerini kamuoyuna tanıtmak için bir araya geldik"

 

"YEREL SEÇİMLERE 1 SENE KALDI"

Kdz.Ereğli’de daha iyi hizmet için yeni bir yönetim kurulu oluşturduklarını kaydeden Şeker, “Biliyorsunuz yerel seçimin bir yıl öne çekilebileceği yani Mart 2019’da yapılacak seçimlerin Mart 2018’e ya da daha erkene çekilebileceği liderler arasında konuşulmak üzere komisyonlara sevk edilmiştir. Dolayısıyla 2016 yılının bittiğini düşünürsek bir sene kalmış olarak gözüküyor yerel seçimlere. Biz de bu yerel seçimlerde daha başarılı olabilmek için geçen dönemlerdeki eksikliğimizi görüp tamir etmeye çalıştık" dedi.

 

 “EREĞLİ MHP’Lİ BELEDİYE İLE ŞAHA KALKACAK”

“14 yıllık AKP iktidarında Ereğli'miz hep vermiştir, hep kaybetmiştir. 2006 yılında Erdemir özelleştirilmiş akabinde de sac ve nakliye sektörleri yok olma derecesine gelmiştir. OYAK yönetiminin Erdemir’de işbaşı yapmasından sonra bin 500’ü aşan kişi çeşitli gerekçelerle işten atılmıştır. 2007 yılının sonunda da bir küresel kriz sonucunda tersaneler bölgesi kapanmıştır. 11 bin 700 SSK’lı çalışandan bugün 200-300 kişi ya vardır ya yoktur. Arkasından 10 binleri bulan TTK’daki işçi sayısı bin 200’lere kadar düşmüş, yine özel sektör olan HEMA bulunmuş olduğu rödovans alanını kapatarak 800 arkadaşımızı işsiz bırakmıştır. AK Parti iktidarı öncesindeki kazanımlarımızı tek tek kaybetmiş durumdayız.


"TERK EDİLEN BİR KENT"

Ereğli göç veren ve terk edilen bir kent haline gelmiştir. İşte Milliyetçi Hareket Partisi bu yönetimiyle beraber, önce inşallah partimizi sağlıklı bir süreçle birlik, beraberlik ve demokratik zemin üzerinde kongrelere oradan da yerel seçimlere taşımak istiyoruz ve yerel yönetimlerde de iktidara talibiz.

 

"BELEDİYE ŞAHA KALKACAK"

Kdz.Ereğli Belediyesi’nin kazanmak için yeni yönetim kadromuzla özellikle köy ve mahalle çalışmalarımızı, tabana yönelik ve insan temelli teşkilat yapılanmalarımızı ön plana çıkartacağız. 14 yıllık AKP iktidarında kaybeden Ereğli, inşallah Milliyetçi Hareket Parti’li belediyede şaha kalkacaktır. Şimdiden hepimize hayırlı uğurlu olsun.”


YENİ YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:
BAŞKAN TALAT ŞEKER, BAŞKAN VEKİLİ KEMALETTİN BEKTAŞ, İLÇE SEKRETERİ UĞUR İLHAN, İLÇE SEKRETER YARDIMCISI YASİN YÜKSEL, MALİ SEKRETER ALİ YILDIRIM, MALİ SEKRETER YARDIMCISI BAYRAM TÜRKOĞLU, TEŞKİLATLARDAN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI ERDAL ŞAHİN, BÜROKRASİ İLİŞKİLERİNDEN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI ERCAN YALÇIN, HALKLA İLİŞKİLERDEN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI YUSUF KONYA, BASIN VE MEDYADAN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI ENGİN PINAR, GÖREVLİ ÜNAL ŞENGÜN, İŞÇİ KOMİSYONUNDAN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI FATİH ORHAN, GÖREVLİ KAZIM YALÇIN, ESNAF KOMİSYONUNDAN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI BURAK GÜNAL, MAHALLE TEMSİLCİLİKLERİNDEN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI MURAT ARSLAN, KÖY TEMSİLCİLİKLERİNDEN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI ALAADDİN ATAR, GÖREVLİ CENGİZ ŞAHİN, GÖREVLİ YILMAZ MERAL, GÖREVLİ DENİZ AKMAN, ÜYELER OLCAY ÖZCAN, MURAT UĞURLU, BAYRAM ORHAN, KAMİL KIVRAK, EROL KAYA, OKTAY ÇEVİREN, ÖMER ÖZTÜRK, SELAHATTİN ALDIRMAZ, KEMAL AKAGÜNDÜZ, MUSTAFA YILMAZ, MUSTAFA DURSUN, ZEKİ KALEM, REMZİ YILDIZ, NURULLAH UZUN, MURAT DEMİR, BEDRİ ÖZKIYICI, FATİH DEMİREL, ŞABAN COŞKUN, SEZAİ SARAÇ, ABDULLAH BEKAR.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)