Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yapımı süren Batı Karadeniz’in en büyük ve modern terminali olduğu iddia edilen inşaatta incelemelerde bulundu.
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye tarafından Belen Sanayi Sitesi karşısında yapımı süren bölgenin en büyük ve modern terminali inşa-atında incelemelerde bulunduğu belirtildi. Konuya ilişkin Ereğli Belediyesi’nden yapılan duyuru şu şekilde: 
“Çalışmalar hakkında teknik ekipten bilgiler alanBaşkan Posbıyık, çelik konstrüksiyonun da gelmesi ile birlikte inşaatın daha da hızlı ilerleyeceğini ifade ederek terminal hakkında şu bilgileri verdi: Belediye olarak Batı Karadeniz’in en büyük ve modern terminalini yapıyoruz. Çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Yapılacak terminal içerisinde, danışma, 250 kişilik yolcu bekleme holü, 14 Adet bilet satış reyonu, çocuk bakım odası, revir, zabıta kontrol noktası, Şoför dinlenme odası, dernek odası, güvenlik odası, polis ofisi, bilgi işlem odası, bankamatik alanları, emanet odası, kitap –gazete bayii, hediyelik eşya satış, pastane, PTT, telefon kulübeleri, tuvaletleri, duşları, bay ve bayan mescidi, kuaför restaurant gibi bölümleri bulunan bir şehirlerarası otobüs terminalini Ereğli’ye kazandırıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Çalışmaların bitirilmesi ile birlikte terminalimizin açılışını yapacağız”