Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, mevcut terminalin yenilenmesi ve tadilatı için yapılan ihalenin sonuçlanacağını söyledi.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, şehirler arası terminalin yenilenmesi için belediyenin öz hazırlıklarına başlayacağını belirterek, 15 gün sonra yasal prosedürün bitmiş olacağını kaydetti. Başkan Eşref, "Bundan üç hafta evvel 2 milyon 300 bin TL yaklaşık maliyette ihaleye çıkmış ve ihale sonrası 1 milyon 963 bin TL'ye sonuçlandı. İhale sonrası süreçte ihalenin ikaz süresinin beklenmesi Kamu İhale Kurumu'na bildirilmesi ve sözleşme süresini göz önüne aldığımızda başlangıcı önümüzdeki 15 gün sonrasına denk gelecek. Artık terminalimiz 15 gün sonra ihalesi sonuçlanmış ve her türlü işlemi bitmiş, yasal prosedürü bitmiş olacak.
Ancak ihale süresinin bu bölümünde, sözleşme tarihine kadar geçen sürede biz terminalin bir an evvel başlaması için o sahadaki yüksek kısımların indirilmesi, o tuvalet arkasındaki zeminin terminal kulpuna indirilmesi ve oranın indirme yeri, terminalin önünün de bindirme yeri olarak düzenlemesini planlıyoruz. Ancak terminalin içindeki esnafımıza bilet satış yerlerinin, terminal içindeki berber ve kuaförün ihtiyaç gidermek için büfenin dışarıda hizmet verebileceği yeri binayı boşaltmak durumundayız. Binanın dışında böyle bir yeri yapabilmek için bir an evvel o sahayı düzeltelim ve orada prefabrik bilet satış yerleri, ihtiyaç gidermek adına mescidini, berberini yapmayı düşünüyoruz. Bu alan bizim şantiye alanında olacak. Niye erken başladık? Binayı sökebilmek için bunların önceden başlaması gerekiyor. Yaptığımız iş belediyenin ön hazırlığıdır. Ama bu çalışma sonrasında iki aşamalı olarak faydalı olacak.
Birincisi şantiye kurulacak, kurulan şantiyenin içinde yazıhaneler olacak. Çünkü mevcut binayı boşaltmamız gerecek. Daha sonra da ihale sonrasında iş bittikten sonra bu alan otobüsler geldiğinde indirme bölgesi olarak bütün terminal sahasına katılacak.
Terminalimiz küçük, sahası dar diyorduk ya o alanı indirme yeri olarak kullanmakla geniş bir sahaya kavuşmuş olacağız" dedi.