Kdz. Ereğli Belediyesi 8 Milyon TL'ye keşif bedeliyle ihaleye çıkarılan şehirlerarası terminal ihalesinin tamamlandığını bildirdi. Belediyenin açıklamasında, ihale bedeli ve tamamlanma süresi belirtilmedi.

Yeni Belen Sanayi Sitesi'nin karşısında 25 bin metrekarelik bir arsa satın alan ve bu alanda Batı Karadeniz'in en modern Şehirlerarası terminalini yaptıracaklarını bildiren Kdz. Ereğli Belediyesi şu açıklamayı yaptı:


Yeni Belen Sanayi Sitesi'nin karşısında 25 bin metrekarelik bir arsa satın alan Karadeniz Ereğli Belediyesi, Batı Karadeniz'in en modern terminalini bu alanda yapmak için 2012 yılında çalışmalarına başlamıştı. Projesi çizilen ve 8 milyon lira keşif bedeli olan Karadeniz Ereğli Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin ihalesi yapıldı.

Terminalle ilgili gelişmeler hakkında Belediye Basın Danışmanlığı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, terminal binası bitip otobüs firmalarının yazıhaneleri yeni yerlerine taşındıktan sonra mevcut terminalin bulunduğu yerde de çalışmalara başlayacaklarını, burada yapılacak çalışmaların projelerinin de hazır olduğunu bildirdi. Mevcut terminalde yazıhanelerin olduğu yerde Belediye Başkanlığı Binası'nın inşasına başlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Posbıyık;  Batı Karadeniz'in en büyük terminalini yapacağız. Bugün yapılan ihaleye 10 firma katıldı.
     
BATI KARADENİZ'İN EN BÜYÜĞÜ

Şimdiden hayırlı olsun. Bu alanın zemin altına da iki katlı otopark yapacağız. Mevcut pazaryerinde olduğu gibi bu alan da oturma grupları, süs havuzları ve yeşilliklerle donatılarak Karadeniz Ereğli'nin ikinci kent meydanı yaratılacak dedi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık açıklamasında şu görüşleri de sundu:


Biz yaptığımız çalışmalarda sürekli olarak ilgililerin de görüşlerini aldık. Terminal konusunda firma sahiplerini, bölgemizdeki müteahhitleri, mühendisleri toplantılara davet ederek fikir alışverişinde bulunduk.  Doğruyu bulmak için iyi niyetli çalışmalar yaptık. Hata yapmamak için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Karadeniz Ereğli'ye hak ettiği modern bir terminali halkımızın da katkısı ile kazandıracağız. Buna inanıyorum.
 
BELEN SANAYİ SİTESİ KARŞISINA YAPILACAK

Belen Sanayi Sitesi karşısında 20 dönümlük alan üzerine yapılacak olan terminal alanın kamulaştırılması için toplam bir milyon 500 bin lira harcanmıştı. 'Yolcu rahatlığı' prensibinden hareketle yapılacak olan terminal binasının içerisinde, modern otobüs yazıhanelerinden büfelere, sağlık noktasından dinlenme ve toplantı odasına, kafeteryadan lokantasına kadar halka kaliteli hizmet verilebilmesi için her ayrıntı düşünüldü.