Kdz. Ereğli Eğitim İş Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklama ile Ankara'da gerçekleştirilen ve onlarca insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısını kınadıkları belirtildi.
Açıklamada, "TBMM, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı gibi devlet kurumlarının yanı başında gerçekleştirilen bu saldırı ülkedeki güvenlik ve istihbarat zaafını ortaya çıkartmıştır" denildi.
Konuyla ilgili Temsilcilik Başkanı Hülya Çaylaksevdi'nin açıklaması şu şekilde:

'GÜVENLİK ZAAFI ORTAYA ÇIKTI'

"Türkiye'nin Başkenti Ankara'da gerçekleştirilen ve onlarca insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan ve yine sayısını tam olarak bilemediğimiz birçok vatandaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını kınıyor ve lanetliyoruz.
İktidarın uygulamış olduğu iç ve dış politika, Türkiye'yi her türlü terör saldırısına açık bir coğrafyaya dönüştürmüştür. Suriye politikası ve terörle müzakere süreci, ortaya çıkan tablonun temel nedenidir.
Ülkenin başkentinde; TBMM, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı gibi devlet kurumlarının yanı başında gerçekleştirilen bu saldırı ülkedeki güvenlik ve istihbarat zaafını ortaya çıkartmıştır.

'HALKA HESAP VERİLMELİ'

Patlamanın sorumluları ve arkasındaki güçler bir an önce ortaya çıkarılmalı ve bu konuda halka hesap verilmelidir.
Siyasi iktidar, terörü besleyecek, ayrımcılığı kurumsallaştıracak etnik ve mezhep temelli politikalardan vazgeçmeli, ülkenin huzur ve istikrarı bir an önce sağlanmalıdır.
Eğitim-İş olarak, nereden ve kimden gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur, diyoruz. Tüm ulusumuza bir kez daha başsağlığı yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."