CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ankara'da yaşanan terör saldırısını lanetlediğini belirterek, yaşamını yitiren vatandaşlara başsağlığı diledi.

Terörün, soğuk yüzünü bir kez daha gösterdiğine dikkat çeken Demirtaş, "Terör; karanlık, insanlıktan çıkmış ve soğuk yüzünü bir kez daha göstermiştir. Ankara’nın ve devletin göbeğindeki bu kalleş ve sinsi terör saldırısını lanetliyorum. Şehit olan askerlerimize ve yaşamını yitiren sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ve tüm Türkiye’ye baş sağlığı diliyorum" dedi.

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI YÖNETİM KURULU:

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yaparak terörü lanetledi.

Açıklama şöyle;

“Ülkemiz 17 Şubat 2016 tarihinde alçakça düzenlenmiş bir terör saldırısıyla daha karşı karşıya kaldı.

Ankara’da askeri personeli taşıyan servis otobüslerine yönelik bombalı saldırıda 28 kişi hayatını kaybetmiştir. 61 yaralımız var.

Öncelikle bu hain saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve aziz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Maden işçileri olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyor, terörü lanetliyoruz.

Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır.

Bu alçakça saldırıyı planlayanlar, düzenleyenler ve onları azmettirenler bilmelidir ki ülkemiz ve milletimiz teröre asla boyun eğmeyecektir.

Devletimiz ve milletimiz, bu oyunu bozacak güce, kararlılığa, tecrübe ve inanca sahiptir.

Sorumlulardan mutlaka hesabı sorulmalıdır.

Bir kez daha terörü lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

 

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MAHMUT ÖZER:

Ülkemizin huzur ve refahı için kendi canlarından vazgeçen Kahraman Türk askerimize ve masum vatandaşlarımıza düzenlenen hain saldırıyı kınıyor, terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Yapılan saldırıya rağmen dik duracağımızı ve devletimizin terörle mücadelede göstereceği kararlılığın destekçisi olacağımızı belirtiyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. 

 

TÜRKİYE KAMU SEN İL TEMSİLCİSİ  TÜRK BÜRO SEN ŞUBE BAŞKANI KADİR BACIOĞLU:

Başkentimiz Ankara'da akşam saatlerinde askeri servis araçlarına yönelik olarak haince düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Dili, dini, vatanı ve milleti olmayan terör bir kez daha iğrenç yüzünü göstermiştir. Saldırının Genel Kurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile TBMM, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’na 200-400 metre gibi kritik bir mesafede gerçekleştirilmesi ise Türkiye’nin hiçbir yerinde hiçbir vatandaşımızın can güvenliğinin kalmadığını göstermektedir. Ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve bekasına yönelik bu saldırının ardındaki güçler bir an önce gün yüzüne çıkarılmalı ve adalete teslim edilmelidir. 

 Milletimiz her yerde can korkusu yaşarken, ülkeyi yönetenler Başkanlık derdine düşmüştür. Başkanlık, Anayasa değişikliği gibi çeşitli suni gündemlerle halk oyalanmaya çalışılmaktadır. Halkımızın en önemli sorunu terördür. Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, TBMM’siyle teröre karşı top yekün bir mücadele verilmelidir. PKK’dan IŞİD terör örgütüne kadar terörün ve teröristin hepsine lanet olsun. Terör sorunu bitmeden ülkemiz rahat bir nefes alamayacaktır.

Bilinmelidir ki, Türk milleti hiçbir şekilde tehditlere boyun eğmeden bu vatanın birliği ve dirliği için mücadelesini ebediyete kadar sürdürecektir. Haince ve alçakça düzenlenen bu saldırı Türk milletinin üzerinde oynanan kalleş oyunların bir göstergesidir. Ancak, milletimiz her zaman olduğu gibi bu çirkin oyunları bozacak ve hainler emellerine asla ulaşamayacaktır.

Türkiye Kamu-Sen camiası olarak, Ankara'da yaşanan bu hain ve kalleş saldırıyı bir kez daha lanetliyor, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza yüce ALLAH(c.c)'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.

AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI CÜNEYT YEMENİCİ:

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, dün akşam gerçekleştirilen ve 28 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve vatandaşın şehit olması ile sonuçlanan bombalı saldırı sonrasında bir taziye mesajı yayınladı.

Yemenici mesajında “Şehit kanları ile sulanan bu mübarek vatan topraklarında bir büyük ruha sahip olunduğunu bilmeyen bir takım dış düşmanlarla onların içteki uzantıları birlerce yıllık birlikteliğin nakış gibi işlendiği ülkemizi bölme ve parçalama gibi emellerine asla ulaşamayacaklardır. Türk Milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet güçleri, her türlü terörist unsurlarla dün olduğu gibi bugün ve yarında aynı dik duruş ve kararlılık içerisinde mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir. Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğimize kasteden bu saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Başkentimizi hedef alarak 28 vatandaşımızın ölümüne, 61 vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olan hain terör saldırısında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.” dedi.

 

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN TURPCU:

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Ankara’da ve Diyarbakır Lice`de gerçekleştirilen hain saldırıları lanetledi.

 CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, dün akşam saatlerinde Ankara’da ve bugün sabah Diyarbakır Lice`de gerçekleştirilen terör saldırıları nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 Turpcu açıklamasında şunları söyledi:

 “Dün Ankara’da gerçekleşen hain terör saldırısı sonucunda 28 asker ve sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 61 vatandaşımız da yaralanmıştır.  İnşallah yaralananlardan hayatını kaybeden olmaz. 

 Patlamanın olduğu yerin yakınlarında Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, TBMM, Başbakanlık Merkez Bina ve İçişleri Bakanlığı bulunmaktadır. Ankara’nın kalbinde gerçekleştirilen bu terör eylemi aslında ne kadar büyük bir tehdit altında olduğumuzu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

 Bu acı haberden saatler sonra bugün sabah Diyarbakır Lice Karayolu'nda askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu 6 askerimizi ne yazık ki şehit verdik. 1 askerimiz ise ağır yaralanmıştır, kendisine acil şifalar diliyorum.

 Kayıplarımızın derin üzüntüsü içerisindeyim.

 Her gün gelen şehit haberleriyle birlikte, şehirlerimizin ortasında patlayan bombalar terörün nasıl tırmandığının ve olağanüstü bir gündem maddesi haline geldiğinin göstergesidir.

 Ülkemize ve milletimize karşı gerçekleştirilmiş olan bu hain saldırılar karşısında tek vücut olmamız gerekmektedir.  Ulusal güvenliğimize, demokrasimize ve toplumsal huzurumuza yönelik gerçekleştirilen bu hain saldırılar karşısında toplum olarak sağduyumuzu kaybetmeden dimdik durarak saldırganların amaçlarına erişmelerini engelleyeceğimize inanıyorum. Ülkemizde terörün adeta cirit atmasına sebep olan bu ortamın doğmasına neden olanları da kınıyorum.

Bu insanlık dışı saldırıları gerçekleştirenleri, terörü ve terörü destekleyenleri bir kez daha lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”​

 

CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE ÖRGÜTÜ:

Ne kadar acıdır ki; Ülkemiz yine kalleşçe, alçakça bir gün yaşadı.  Ülkemizde bir daha asla böyle olayların yaşanmaması için herkes sorumluluk bilinci ile davranmalıdır. Gereken adımları tereddütsüz atmalıdır. Ülkemiz bu acıları yaşamaya, her gün çocuklarının ölümüne uyanmaya ve felaketlerin esiri olmaya mahkum bırakılamaz. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailelerine sabır, Milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.