Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki terör saldırıları, Zonguldak ve Karabük'te protesto edildi.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan Zonguldak Kömürspor taraftarları, ellerinde Türk bayrağı ve dövizlerle "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganı atarak Şehitler Anıtı önüne kadar yürüdü. Grup, burada saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nı okudu. 

Gruba, çevredeki vatandaşlar da alkışlarla ve korna çalarak destek verdi.

Taraftarlar daha sonra dağıldı.


- Kozlu

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde Kozlu Kaymakamlığı, Kozlu Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Iğdır'da polis ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit olan Zonguldaklı polis memuru Yusuf Yelkenci ve tüm şehitler için Aziziye Camisi'nde mevlit okutuldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda dua edildi. Daha sonra mevlite katılanlara pide ve ayran ikram edildi.


- Karabük

"Vosvos Karabük Kulübü" üyeleri de Karabük'ün Safranbolu ilçesinde konvoy yaparak terör saldırılarına tepki gösterdi.

Hıdırlık Tepesi mevkisindeki Şehitler Anıtı'nda toplanan grup üyeleri, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. 

Kulüp Başkanı Ümit Cebeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yaklaşık 40 'vosvos' derneğinin eş zamanlı düzenlediği "Vosvoslardan Şehitlerimize Saygı, Teröre Lanet, Barışa ve Kardeşliğe Çağrı Ulusal Korteji" etkinliği kapsamında Safranbolu'da terör olaylarını konvoy yaparak protesto ettiklerini söyledi. 

Saldırılarda hayatını kaybeden polis ve askerlere Allah'tan rahmet dileyen Cebeci, şöyle konuştu:

"Hakkari, Iğdır, Tunceli gibi birçok yerden acı haberler geldi. Bunlara bir 'dur' denilmesi gerekiyor. Savaşlarda kullanılması için üretilen ama barış ve kardeşliğin simgesi olarak günümüze kadar gelen vosvoslarımızla herkesi, barışa ve huzura davet ediyoruz. Bizim amacımız, şehit ailelerinin acılarını paylaşmak, terörü lanetlemek, bu topraklarda yaşayan herkesi barışa, kardeşliğe davet etmek ve bizi bir arada tutacak toplumsal değerlere yeniden vurgu yapmaktır." 

Türk bayraklarıyla süslenmiş "Vosvos"larıyla şehir turu atan konvoy, Misak-i Milli Meydanı'nda sona erdi.