Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı nedeniyle, Gülüç Beldesi’nde Kültür ve Sanat Festivali programları ileri bir tarihe ertelendi, sünnet şölenindeki konser ise ertelendi. Belediye Başkanı Demirtaş yaptığı açıklamasında belediye tarafından 24-25 Temmuz'da yapılması planlanan geleneksel Gülüç Belediyesi kültür ve Sanat Festivali etkinliklerinin ileri bir tarihe ertelendiği, yine aynı tarihlere rastlayan sünnet şöleninde de konserlerin iptal edildiğini belirtti.


“DERİN ÜZÜNTÜYE SEVK ETTİ”

Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin bozulmasına yönelik gerçekleşen saldırıyı kınayan Belediye Başkanı Demirtaş konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde basın açıklaması yapan guruba yönelik gerçekleşen terör saldırısı tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizleri de derin üzüntüye sevk etmiştir.  Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yönelik gerçekleşen ve 32 gencimizin yaşamını yitirmesine, çok sayıda gencimizin yaralanmasına neden olan bu menfur terör saldırısını kınıyor ve saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Yapılan bu tür insanlık dışı saldırıların ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamayacağına olan inancımız tamdır. Ülkemize ve milletimize yönelik bu tür insanlık dışı saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Saldırı ne amaçla yapılmış olursa olsun terörün dili, dini, ırkı olmadığı bir kez daha görülmüştür.

 

ERTELENDİ VE İPTAL EDİLDİ

Halkımızın anlayışına sığınarak yaşanan saldırının yaşattığı üzüntüyü paylaşmak amacıyla Gülüç Belediyesi olarak bu yıl ikincisini 24 ve 25 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladığımız Gülüç Belediyesi 2. Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri ileri bir tarihe ertelenmiştir. Geleneksel sünnet şölenimiz ise gerçekleşecek olup sadece konserler iptal edilmiştir.  Bu vesile ile saldırıda hayatını kaybeden gençlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalara diliyorum”

 

(Haber Merkezi)