GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Yönetim Kurulu adına bir açıklama yaparak; 1 ve 2 Mayıs 2010 tarihlerinde Tunceli, Hakkari ve Diyarbakır’da yaşanan hain saldırılarda şehit düşen 6 mehmetçiğin acısını yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

Muslu’nun açıklaması şöyle;

“Ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmak, bölgemizde ve dünyada güçlü bir Türkiye yerine kendi politikalarını uygulayacak uydu bir ülke yaratmak isteyenler hain pusularda beklemeye devam ediyorlar.

İşçilerin, emekçilerin; birlik, beraberlik ve dayanışma gününde Türkiye’nin dört bir yanında kardeşçe bir arada olmasını engelleyemeyenler, bu anlamlı günde kendi çaresizliklerini 6 canımızı şehit ederek gösterdiler. Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz.

Tunceli’de bulunan Jandarma Karakolumuza yapılan saldırıda, Hakkari’de konulan mayın tuzağında ve Diyarbakır’daki hain pusuda şehit düşen mehmetçiklerimizi rahmetle anıyor, saldırıda yaralanan askerlerimize acil şifalar, şehitlerimizin yakınlarına, ulusumuza ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.

Türk ulusu bu oyuna gelmeyecek ve emperyalist güçler ile onların işbirlikçileri asla başarılı olamayacaktır”