Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu 6 askerimizin şehit olmasına ve 8 askerimizin yaralanmasına lanet yağdı.
BEKTAŞ; "TERÖRÜ
LANETLİYORUM"
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, terör saldırısını nefretle kınadığını belirttiği açıklamasında, Hakkari Çukurca ilçesi Hantepe mevkiinde PKK terör örgütü tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 6 askerimizin şehit olması ve 8 askerimizin de yaralanmasına sebep olan olaydan büyük üzüntü duydum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik bu tür hain saldırıyı yapan terör örgütünü kınıyorum. Devletimizin ve milletimizin güvenliği ve bağımsızlığı uğruna şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum" dedi.
ERTEM; "AÇILIMLARDAN
VAZGEÇİLMELİ"
 Zonguldak Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, 6 askerin şehit olmasıyla ilgili saldırıyı kınadı. Ertem, açıklamasında şunları söyledi:
"Hakkari'nin Çukurca ilçesi Uzundere yolu üzerinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanan mayının patlaması sonucu 6 güvenlik görevlisinin şehit olduğu hain saldırıyı nefretle kınıyoruz. 'Demokratik açılımlar' adı altında terör örgütüne sempati kazandıracak, yaptıklarını mazur gösterecek çabaların dikkatle incelenmesi, bu tür açılımlardan vazgeçilmesi konusunda bir tavrın gösterilmesi gerekiyor. Bu vesileyle aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet şehit yakınları ve milletimize başsağlığı, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyoruz."
ALEMDAR; "AKITTIKLARI
KANDA BOĞULACAKLAR"
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, PKK terör örgütünün döşediği mayın patlaması sonucu 6 askerimizin şehit olmasına tepki gösterdi. Alemdar, açıklamasında şunları söyledi;
"Hakkâri'nin Çukurca ilçesi Uzundere beldesinde yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yönelik PKK terör örgütü tarafından döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu 6 askerin şehit olması ve 8 asker ise yaralanması olayı Türkiye Kamu-Sen camiasını da derinden üzdü. Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilciliği olarak hiç bir şehidimizin kanı yerde kalmayacağını, askerimizi arkadan kalleşçe vuran PKK canilerinin bir gün bu akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklarını biliyoruz. Kararlıyız; devletimizin üniter yapısını bozdurmayacağız. Kararlıyız; devletin milletiyle bölünmez bütünlüğüne sahip çıkacağız. Vatanı, milleti, devleti ve bayrağı… için dün ve şimdiye kadar şehit düşen tüm şehitlerimize Türkiye Kamu-Sen adına Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine ve yüce Türk Milletine baş sağlığı ve yaralılara da hayırlı şifalar diliyorum. Terör bir insanlık suçudur. Terör ve teröristleri, onların temsilci ve destekleyicilerini nefretle kınıyor ve lanetliyorum."    
ŞEREF;
"SABRIMIZ TÜKENDİ"
Türk Ocağı Başkanı Erol Şeref, PKK terör örgünün hain saldırısını kınadığı açıklamasında şunları söyledi;
"28 Mayıs 2009 Perşembe günü Hakkari ili Çukurca ilçesinde 6 vatan evladı askerimiz, bölücü terör örgütü PKK'nın döşediği mayınların patlaması sonucu şehit oldu. Yine yüreğimiz yandı. Anaların, babaların, gelinlerin, çocukların yine gözyaşları sel oldu. Ülkemizin Güneydoğusu başta olmak üzere her tarafı yangın yerine döndü. Millet olarak 25 yıldır içimiz yanıyor. Sabrımız ve tahammülümüz tükendi. Sözün bittiği noktadayız. Bu yaşanan vahamet ve giderek büyüyen bölücü terör karşısında devleti yönetenler gerekeni yapmak yerine, 'Kürt sorunu' diyerek, Kürt açılımı yaparak, Kürtçe dil meydana getirerek, Türk milleti içinden Kürt milleti oluşturarak, dağlardaki bölücü teröristleri hoş göstererek, TBMM çatısı altındaki PKK destekçilerini koruyarak ne yapmak istiyorlar? ABD ve AB ile dirsek temasına girerek bu aziz milleti, bu yüce devleti ve bu kutsal vatan toprağını ne olur daha fazla ağlatmayın, incitmeyin, rahatsız etmeyin, yazıktır. Devlet olarak teröristlerin silahlarıyla güvenlik güçlerine teslim olmaları sağlanmalı, eğer sağlanamıyorsa, acilen tepelerine inip gereği yapılmalı. Aksi halde devleti ve milleti yönetme mevkiinde bulunanlar, tarih ve Allah indinde büyük bir vebal ile karşı karşıya kalacaklar. Ülkemizin geleceği ve milletimizin selameti bakımından hangi siyasi görüşte ve hangi ideolojide bulunursa bulunsun devletini, milletini, vatanını, bayrağını, istiklalini sevenlerin soğukkanlı davranarak, Türk'ün vakarına yakışan tepkilerini yasal çerçevede göstermeleri zaruret haline geldi. Sabrın ve öfkenin sınırına geldiğimiz şu anda aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve Milletimize başsağlığı diliyor, bölücü terör örgütü PKK'yı, onu destekleyenleri ve koruyanları nefretle kınıyor ve lanetliyorum."
YORULMAZ;
"YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ"
Zonguldak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu 6 askerin şehit olmasının içlerini bir kez daha yaktığını bildirdi. Yorulmaz, yaptığı açıklamada, patlama sonucu 6 askerin şehit olması ve 8 askerin yaralanmasından şehit aileleri olarak büyük üzüntü duyduklarını kaydetti. Türk milletinin bağımsızlığı uğruna nice gençlerin şehit olduğu bu toprakların bir karışının bile kimseye verilmeyeceğini belirten Yorulmaz, şöyle konuştu:
"Ülkemizi bölmeye çalışan bazı güç odaklarının maşası konumundaki terör örgütü, alçakça saldırılarına devam ediyor. Hain saldırı sonucu 6 evladımızın şehit olması içimizi yaktı. Artık terör belasının kökünün tamamen kazınmasını sağlayacak tedbirlerin alınmasını bekliyoruz. Örgütü destekleyen emperyalist güç odaklarına gerekli tepkiler gösterilmeli, örgüte silah ve mühimmat sağlayanlara karşı da aynı mücadele verilmelidir. Terör örgütüne ve elebaşını öven nitelikte açıklama yapanlara da gerekli cezalar uygulanmalı. Her şehit haberinde, evlatlarını vatan için feda etmiş ailelerin acıları tazeleniyor."