İstanbul'daki hain terör saldırısına "tek yürek" tepki yükseldi. Gönderilen açıklamalar şu şekilde:

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ÖZBAKIR

AK Parti MKYK üyesi Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakir, İstanbul'da dün akşam polisimize  ve vatandaşlarımıza karşı yapılan hain saldırıyı kınadı ve şehitlerimize rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. AK Parti MKYK üyesi Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakir, İstanbul'da dün akşam polisimize  ve vatandaşlarımıza karşı yapılan hain saldırıyı kınadı ve şehitlerimize rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. Milletvekili Özbakır,,"İstanbul'da dün akşam polisimize karşı yapılan hain bombalı saldırı sonucunda hayatını kaybeden şehit polislerimize yüce Allah'tan rahmet yaralı polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim.Haince ve alçakça yapılmış olan bu saldırıyı kınıyorum.Bu hainlerin kökü kazınana kadar terör belası ile haklı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir" dedi.


AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ FARUK ÇATUROĞLU

AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu dün akşam Beşiktaş-Bursa Spor maçının ardından polisimize yönelik yapılan menfur saldırıyı kınadı ve şehitlerimize rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. Çaturoğlu sözlerine şöyle devam etti; dün akşam Beşiktaş-Bursa Spor maçının ardından polisimize yönelik yapılan menfur saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetliyorum. Terör örgütleri dün akşam kalleş, karanlık, kirli ve kanlı yüzlerini bir kez daha göstermişlerdir. Terör örgütleri ve destekçileri ne yaparlarsa yapsınlar hangi tuzakları, hangi planları kurarlarsa kursunlar Türkiye’ye ve Türk Milletine diz çöktüremeyeceklerdir. Dün gece yaşanan bu acıyı Milletçe kenetlenerek aşacağız. Bu hain saldırıda şehit olan Zonguldak Ereğlili hemşerimiz Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu ile Kozlu Saka Köyünden Polis Memuru Hasan Bilgin’e ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerine, yakınlarına ve sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Milletimizin ve Zonguldaklıların başı sağ olsun. Mübarek Mevlid Kandili gününde Cenab-ı Allah ülkemizin ve milletimizin birliğini ve diriliğini bozmasın, milletimizi ve devletimizi korusun. Teröre ve terör destekçilerine lanet olsun.


AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR

Türkiye' nin huzur ve güven ortamını bozmaya çalışan kalleşler hain yüzlerini İstanbul'da gerçekleştirdikleri bombalı eylem ile gösterdiler. Büyük bir üzüntü ve acı ile 30'u güvenlik görevlisi 8'i sivil 38 vatan evladı şehadet mertebesine erişerek Hak'kın rahmetine kavuşmuştur.  Maalesef bu elim terör eyleminde Zonguldak'ımızın iki kahraman çocuğu Ereğlili emniyet şube müdürü Vefa Karakurdu ve Kozlulu polis memuru Hasan Bilgin' i de şehit vermiş bulunuyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyor yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu menfur terör eylemini gerçekleştiren ve bu eyleme destek veren unsurlar hiç bir zaman emellerini gerçekleştiremeyecek ve yüce milletimizin birlik beraberliğini bozamayacaktır.  Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum maneviyatıyla hareket eden bir milleti yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Şu asla ve asla unutulmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti bir kabile devleti değildir. Geleneği çok eskiye dayanan bir devlettir. Onun içindir ki bu vatan için aziz Türk Milleti bugün İstanbul' da olduğu gibi canını hiçe sayarak içteki ve dıştaki hiçbir şer odağının amaçlarına ulaşmalarına izin vermeyecektir.


CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN TURPCU

“Dün akşam İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleştirilen hain terör saldırısı sonucu 7`si sivil, 30`u polis olmak üzere 38 şehit vermemizin, 166 vatandaşımızın da yaralanmasının derin üzüntüsünü yaşıyorum. Dilerim can kaybı artmaz. Zonguldak`tan da 2 şehidimiz ve yaralılarımız olduğu haberini büyük bir üzüntüyle aldım. Öncelikle tüm şehitlerimize Allah`tan rahmet, başta ailelerimiz olmak üzere milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu hain ve vahşi terör saldırısını planlayan, düzenleyen, destekleyen, gerçekleştiren insanlık dışı mahlukları lanetliyorum.  Ne yazık ki terör artık herkesin yani başına kadar uzanmış durumda. Ülkede OHAL var, İstanbul’un göbeğinde bomba patlatılabiliyor. Ülkemizin şehirlerinin görüntüsü Bağdat’la, Şam’la yarışır hale geldi. Haberlerde izlediğimiz Orta Doğu ülkelerinde yaşananlar, artık bizim ülkemize taşındı. Ülkemiz nereden nereye geldi, Ankara’nın, İstanbul’un göbeğinde patlayan bombalara neredeyse alışmış durumdayız. İzlenen hatalı iç ve dış politika nedeniyle, içerde ve dışarda o kadar çok düşmanımız var ki, bir saldırıya maruz kaldığımızda, saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceklere dair aklımıza çeşit çeşit isimler geliyor. Ülke olarak ne yazık ki gerçeklerden de kopmuş-koparılmış vaziyetteyiz. Ana akım medya aracılığıyla halkımız gerçek dışı bir dünyaya hapsedilmiş durumda. İç ve dış politikadaki tutarsızlıklar, yanlışlıklar, ülkemizin başına bugün iş açan, yarın da iş açmaya devam etmesi muhtemel olan yanlış politikalar gösterilmiyor, tartışılmıyor, ana akım medya kullanılarak ve gerçekler saklanarak halkımız uyuşturulmaya çalışılıyor. Yenikapı ruhunun neden yeşerirken kuruduğu ortadadır. Milletimizin beklentisi uzlaşma ve bütünleşme üzerinedir. Şuan toplumsal bütünlüğünü kaybetmeye başlamış ülke görüntüsüne sahibiz. Bütün enerjimizi birbirimizi hırpalamaya çalışmak yerine, teröre yöneltmeyi başarabilecek sağduyuya sahibiz, sahip olmak zorundayız.  Türkiye Cumhuriyeti her türlü zorluğu yenebilecek güce ve inanca sahiptir, yeter ki öncelikler partiler veya kişiler değil, ülkemizin menfaati ve geleceği olsun. Ülkemizin geleceğe dair tek kurtuluş formülü, ulusal birlik ve bütünlüğü sıkı şekilde sağlamaktır. Büyük Atatürk'ün  ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ prensibinden kopuş nedeniyle ülkemiz bugün çok sıkıntılı günler yaşamaktadır. Ülkemizin geleceği için çözüm Cumhuriyetimizin Kurucu İlkelerine yeniden sıkı sıkıya bağlanmaktır. Çünkü Türkiye’nin başka kurtuluş formülü yoktur. Herkesi, her partiyi Cumhuriyetin Kurucu Değerleri altında birleşmeye; kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı, mezhep/din eksenli söylemleri terk etmeye;  toplumsal barışa, ulusal birliğe ve bütünlüğe katkıda bulunmaya, ülkemizi içinde bulunduğu karanlıktan aydınlığa birlikte taşımaya davet ediyorum.  Bu düşüncelerle, bu alçak terör saldırısını gerçekleştirenleri bir kez daha nefretle lanetliyor, şehitlerimize Allah`tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” 


CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ

"Türkiye yine hain bir terör saldırısıyla sarsıldı. Acımız büyük. 38 Şehidimiz, 155 yaralımız var. Bu hain saldırıda Zonguldak Ereğli'den Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu ve Kozlu'dan Polis Memuru Hasan Bilgin şehit olmuş, Zonguldak İnağzı mahallesinden Erhan Yaman yaralanmıştır. Terörü, terörün arkasındaki karanlık güçleri ve Türkiye'yi bu noktaya sürükleyenleri bir kez daha lanetliyorum. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yapılan bu karanlık, hain terör saldırısını düzenleyenler bilmelidir ki, hiç bir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Tüm Türkiye her zamankinden daha fazla birlik ve bütünlük içinde olacaktır. Terör saldırısında şehit olan polislerimize Allahtan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara Allahtan acil şifalar diliyorum. Zonguldak'ımızın ve tüm Türkiye'nin başı sağolsun"

 

REKTÖR MAHMUT ÖZER

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer İstanbul’da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle kınama ve başsağlığı mesajı yayınladı “10 Aralık gecesi İstanbul’da Beşiktaş- Bursaspor maçı çıkışı terör örgütleri tarafından, polisimize en hain saldırılardan biri gerçekleştirildi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Adı ne olursa olsun PKK, FETÖ, PYD, DEAŞ tüm terör örgütleri; vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin birliğine kasteden bölücü emellerine ulaşmak için çocuk, kadın, asker, sivil demeden saldırmaya devam ediyor. Bu emellerine ulaşana kadar da saldırılarına devam edeceklerdir. Fakat iyi bilinmelidir ki vatan ve millet sevgisiyle yetişen gençlerimiz, bizler ve büyüklerimiz bu alçak saldırılara göz yummayacak, diz çökmeyeceğiz. Devletimizin kararlılıkla sürdürdüğü terörle mücadelede her zaman devletimizin yanında olmayı ve üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Acımız derin, üzüntümüz sonsuzdur. Yüce milletimiz bu acının da üstesinden gelerek, kararlı adımlarla yılmadan istikbale doğru yürümeye devam edecektir. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”


EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL

Beşiktaş Vodafone Arena stadının yanında meydana gelen ve aralarında Ereğlili Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu ve Kozlu'lu Polis Memuru Hasan Bilgin'in de bulunduğu 30'u Polis, 38 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırıyı lanetliyorum.Patlamada hayatını kaybeden Polis ve Sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınları ile milletimizi başsağlığı diliyorum..


ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN

Dün akşam İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen hain terör saldırısında ikisi Zonguldak ilimizden 30'u polis, 8'i sivil olmak üzere 38 polisimiz ve vatandaşımız şehit düşmüş, çok sayıda polisimiz ve vatandaşımız da yaralanmış, yüreğimize bir kez daha büyük bir ateş düşmüştür.  Acımız, üzüntümüz, kelimelerle tarif edilemeyecek kadar büyüktür. İnsanlıktan nasibini almamış, hain terör yine ocaklara ateş düşürmüş, milletimizi büyük bir acıya boğmuştur. Kalleş terör ve terör örgütleri şunu bilmelidir ki, onların bu hainliği, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğini bozamayacak, milletimiz birbirine daha da kenetlenecek ve yaralarını saracaktır. Kalleş terör, kirli emellerine ulaşamayacak, hainlikleri tarihe kara bir leke olarak düşecek ve hiç unutulmayacaktır. Eninde sonunda, yaptıklarının cezasını ödeyecekler ve yok olmaktan kurtulamayacaklardır. Bu alçak saldırıda hayatını kaybeden Ereğlili şehidimiz İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu ve Kozlulu Polis Memuru Hasan Bilgin ile tüm şehitlerimize, Alaplı Belediyesi, Alaplı halkı ve şahsım adına Allah'tan rahmet, ailelerine ve yüce Milletimize başsağlığı ve sabırlar, yaralı polis memurlarımız ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. 


GMİS YÖNETİM KURULU

Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu bir basın açıklaması yaparak 10 Aralık 2016 tarihinde gece 22.40 sularında Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından İstanbul Beşiktaş’ta, Vodafone Arena yakınlarında meydana gelen iki ayrı terör saldırısını şiddetle lanetledi. Açıklama şöyledir; “10 Aralık 2016 tarihinde gece 22.40 sularında Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından İstanbul Beşiktaş’ta, Vodafone Arena yakınlarında meydana gelen iki ayrı terör saldırısında 30 güvenlik görevlisi, 8 sivil olmak üzere 38 kardeşimiz şehit olmuştur. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bu saldırı ve bundan sonraki saldırılarda asla birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozamayacaktır. İnanıyoruz ki katiller en kısa sürede bulunup cezalandırılacaktır. Kızılcahamam’da seminerde olan Sendika Yönetim Kurulu ve 150 arkadaşımız 1 dakika saygı duruşunda bulunarak şehitlerimizi anmış ve terör lanetlenmiştir. Saldırıda yaşamını yitiren, Ereğlili Şehit Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu ve Kozlu Saka Köyünden şehidimiz Hasan Bilgin’e Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Terör örgütleri ve arkasındaki karanlık odaklar asla amacına ulaşamayacak. Genel Maden İşçileri Sendikası ve madenci camiası olarak; güvenlik güçlerimize yönelik yapılan, vatandaşlarımızın güvenliğini ve ülkemizin bütünlüğünü hedef alan hain saldırıları kınıyor hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara acil şifalar, yakınlarına ise sabır diliyoruz.

 

ÇAYCUMA TSO RİFAT SARSIK

İstanbul’da düzenlenen hain saldırı yine yüreğimizi dağladı. Bu saldırıda hedef alınan polisimiz baş tacımızdır. Teröristler ve destekçilerinin bu eylemleri zalimlikten, katillikten başka bir şey değildir ve gaflet içindeki bu hainler iyi bilmeliler ki; bu zulümler, asil milletimizin birliğini beraberliğini sarsamaz. Aziz milletimiz her zaman birdir, beraberdir, sonuna kadar bu hainlik ve çirkinliklerin karşısında dimdik duracaktır. Bu acıyı yaşatan teröre ve arkasındaki odaklara binlerce kez lanet olsun. Ülkemize yaşatılan bu acıları yine birbirimize tutunarak, sarılarak aşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu elim saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

 

AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI CÜNEYT YEMENİCİ

" Öncelikle bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Bir kez daha görülmektedir ki bu menfur saldırının tek hedefi, ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine darbe vurmaktır. Böyle haince saldırılardan medet bekleyenler, sonuç alacaklarını umanlar gaflet içerisindedirler. Bu vatan hainleri hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacak ve muvaffak olamayacaklardır. Milletimiz, tarihini kahramanlık destanlarıyla yazmış, bağımsızlığını kahramanca mücadele veren, bu uğurda gözünü bile kırpmadan canını veren şehitleriyle kazanmıştır. Hiçbir kalleş saldırı, hiçbir hain pusu milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Yaşanan bu saldırıyı şahsım ve Akçakoca halkım adına nefretle kınıyor, aziz milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum” diye belirtti.


MÜSİAD ZONGULDAK ŞUBESİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şubesi adına açıklama yapan Başkan Salih Yılmaz, dün akşam Beşiktaş-Bursa Spor maçının ardından polise yönelik saldırının Türk milletine yapıldığına dikkat çekerek menfur saldırıyı şiddetle kınadı. Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Milletimizin bütünlüğünü bozmak ve ülkemizin geleceğini karartmak amacında olan terör örgütleri dün bir kez daha çirkin yüzünü göstermişlerdir. Maç sonrası binlerce kişinin yoğun olarak bulunduğu anda amacı vatandaşımıza güven ortamı sağlamak olan polisimize hunharca ve kalleşçe saldırı düzenleyen teröristler milyonları yine yasa boğmuştur. Terör örgütleri ve destekçileri ne yaparlarsa yapsınlar hangi tuzakları, hangi planları kurarlarsa kursunlar Türkiye’ye ve Türk Milletine diz çöktüremeyeceklerdir. Bundan önceki kalleş saldırılar gibi dün gece yaşanan bu acıdan sonra da milletçe kenetlenerek gerekli yerlere gerekli mesajlar verilecektir. Dün gece düzenlenen hain saldırıda şehit olan Zonguldak Ereğlili Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu ile Kozlu Saka Köyünden Polis Memuru Hasan Bilgin’e ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin ve Zonguldaklıların başı sağ olsun.”


ÇAYCUMA BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT KANTARCI

“İstanbul’da meydana gelen hain saldırıda, hayatını kaybeden 38 yurttaşımız arasındaki Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu’nun Ereğli ilçemiz, Polis Memuru Hasan Bilgin’inse Kozlu ilçemiz nüfusuna kayıtlı olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrendim. Hiç kuşkusuz, saldırıda yaşamını kaybeden insanların nereli olduğunun hiçbir önemi yok, ama burnumuzun dibine kadar gelen ateş, canımızın daha çok yanmasına enden oluyor. Yaşadığımız acının kelimelerle tarifi mümkün olmadığı için defalarca ‘sözün bittiği yer’ tanımını yaptım, terörü lanetleyip, yetkilileri göreve çağırdım. Ancak ne acılar bitti, ne de gözyaşları dindi.  Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamakla sorumlu tüm yetkililer, bu zafiyeti yaratan güvenlik politikalarını gözden geçirmeli, insanların en temel hakkı olan yaşama hakkının korunması için her türlü önlemi almalıdır. Bu gördüğümüz son katliam olmalıdır. Çünkü gencecik yaşta yitirdiğimiz evlatlarımıza dökeceğimiz bir damla daha gözyaşımız yoktur. İçimiz yakan terörü tüm unsurlarıyla lanetliyor, başta Vefa Karakurdu ve Hasan Bilgin evlatlarımız olmak üzere, menfur saldırıda hayatlarını kaybeden 38 yurttaşımıza Allah’tan rahmet, ulusumuza baş sağlığı diliyor, yetkilileri bir kez daha sorumluluğa davet ediyorum”

 

AK PARTİ KDZ.EREĞLİ İLÇE BAŞKANI FATİH ÇAKIR

"Dün gece İstanbul'da yapılan hain ve alçak terör saldırısında bir çok polis kardeşimiz şehit olmuştur. Bir çok polisimiz de yaralanarak gazi unvanını almıştır. Saldırıda sivil kayıplarımız da vardır.  Bir bütün olarak Türkiye'yi ve hepimizi hedef alan bu menfur saldırıyı lanetliyoruz. Millet olarak, sanatçısıyla, sporcusuyla, esnafıyla, siyasetçisiyle, işçisiyle, öğrencisiyle hep birlikte polisimizin destekçisiyiz. Bizim huzurumuz, güvenliğimiz ve geleceğimiz için canını feda etmekten kaçınmayan Polisimizin her zaman yanındayız. Hepimiz sokağa çıkıp, mahallemizde, iş yerimizde, trafikte görev yapan en yakınımızdaki polisimizle bir araya gelip onlara başsağlığı diliyoruz, Mevlid kandillerini tebrik ediyoruz. Sosyal medyada #PolisiminYanındayım etiketiyle onlara destek oluyoruz"


KDZ.EREĞLİ TSO YÖNETİM KURULU

"İstanbul'da yaşanan hain saldırı sonucu şehit olan Kdz.Ereğli doğumlu Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu'nun cenaze namazı 12 Aralık 2016 Pazartesi günü ikindi namazından sonra Bozhane Camisinde kılınacaktır. Diğer şehidimiz Polis Memuru Hasan Bilgin'in cenaze namazı 12 Aralık 2016 Pazartesi öğle namazından sonra Kozlu Merkez Camisinde kılınacaktır. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Ülkemizin başı sağolsun"


EĞİTİM-İŞ SENDİKASI

KDZ.EREĞLİ İLÇE TEMSİLCİLİĞİ YÖNETİM KURULU

Dün akşam İstanbul Beşiktaş Arena Stadyumu önünde Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında düzenlenen hain saldırıda 8’i sivil, 30'u polis 38 şehidimiz olduğunu, 155 kişinin de yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrendik.Emperyalist ülkelerin besleyip büyüttüğü terör örgütleri çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Eğitim-İş olarak bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İktidarın özellikle geçmişten uygulaya geldiği yanlış dış politikaları sonucu, ülkemizin Güneyi ve bütünüyle Ortadoğu terör bataklığı haline dönüşmüştür. Sonuç olarak bu bataklık Türkiye'yi de içine çekmeye çalışmaktadır. Ülkemizi dinsel, etnik her ne adla bölmek yıkmak isteyen uluslararası emperyalizm ve onun maşaları şunu iyi bilmelidir ki; tarihinde kurtuluş mücadelesini kazanmış olan bu ulus, birlik ve bütünlük içinde kenetlenerek bu lanet teröre gereken cevabı verecektir. Eğitim-İş Sendikası olarak hükümeti bir an önce daha duyarlı ve daha tutarlı olmaya, gerekli her türlü önlemi almaya davet ediyoruz. Kanlı terör örgütünü bir kez daha şiddetle ve lanetle kınıyoruz. Bütün şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Şehit ailelerinin ve ulusumuzun başı sağ olsun.


KESK ZONGULDAK ŞUBELER PLATFORMU

"Ülkemiz  kara ve acılı günlerinden birini daha yaşadı.Dün gece İstanbul Dolmabahçe’de gerçekleşen iki bombalı terör saldırısı sonrasında, 38 kişi yaşamını yitirmiş, 14’ü yoğun bakımda olmak üzere toplam 136 kişi de yaralanmıştır.  Saldırıyı kınıyor, lanetliyor, yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. “Huzur Operasyonları”nın huzur getirmediği, OHAL’in halimizi daha da beter hale getirdiği, kaostan en çok bahsedenlerin kaostan beslendiği, her saldırının rejim değişikliğine bahane için kullanıldığı bir ortam istemiyoruz. Her terör ve şiddet eyleminin ardından, saldırıları kınayan ve lanetleyen açıklamalar yapmak, maalesef acıyı, gözyaşını, akan kanı durdurmaya yetmemektedir. Son bir buçuk yılda  20'nin üzerinde bombalı saldırıda yüzlerce yurttaşımız yaşamını yitirdi. Artık yeter! Bu ortamı yaratanlar artık hesap vermelidir. KESK olarak saldırıyı bir kez daha lanetliyor, halkın can güvenliğinin tehdit altında olmadığı, herkesin barış, huzur ve güven içerisinde yaşayabileceği demokratik bir ortamın hızla inşa edilmesini istiyoruz"


YEŞİLLER VE SOL GELECEK PARTİSİ

ZONGULDAK İL SÖZCÜSÜ ALİ TOPALOĞLU

"İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen bombalı saldırıda, 38 yurttaşımız hayatını yitirirken, çok sayıda insanımız yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında Zonguldak nüfusuna kayıtlı iki güvenlik görevlisinin olduğu da açıklandı. Hemen belirtmek isterim ki, tümüyle insanlık dışı olan bu saldırıyı kim, hangi amaçla yaparsa yapsın kabul etmiyor ve kınıyorum. Başta Zonguldaklı iki güvenlik görevlimizin ailesi olmak üzere hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımızın yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyor, terörü lanetliyorum. İktidarın bir süredir içeride ve dışarıda savaş eksenli yürüttüğü politikaların, ülkenin geleceğini tehdit ettiğini belirterek, bir an önce barış ve demokrasi eksenli bir sürece dönülmesi gerektiğine dair uyarılarımızı yineliyorum. Şiddetin bir an önce son bulması, demokratik siyasetin var edilmesi ve barışın tesisinin önemine bir kez daha dikkat çekiyor, bu yöndeki mücadelemizi daha kararlı bir şekilde sürdüreceğimizi ifade ediyorum"