CHP Zonguldak il Başkanı Osman Yayla çözümde önceliğin siyasal iktidarın milletvekillerinde olduğunu kaydetti.

Kdz. Ereğli'de tersaneler bölgesindeki çalışan sayısın 2 binin altına indiği ve son dönemde de haklarının gasp edildiğini öne süren işçilerin yürüyüş yaparak sesini duyurmak istediği sıkıntılı dönemle ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan CHP Zonguldak il Başkanı Osman Yayla, "Siyasi İradeyi , Ak parti Milletvekillerini bir kez daha göreve çağırıyoruz. İlimizde sorunlar dağ gibi oldu" dedi. Yayla açıklamasına şu sözlerle devam etti:

EYLEMLER HAKLI
"İşcilerimizin durumu, emeklilerimizin durumu, esnaflarımızın durumu, müteşebbislerin durumu perişan? İşsizlik doruğa çıkmış?.. Her taraftan feryat  sesleri yükseliyor. Duyan yok?. Aylardır tersane işcilerinin  dertlerini örgütlerimizle, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle dile getiriyoruz. Sorunları her platforma taşıdık,  taşıyoruz. Çözüm diye bağırıyoruz. Hiç olmazsa sorunlar aza indirgensin diyoruz? iktidarın duyduğu, gördüğü  yok. Bundan 2 yıl öncesine kadar Kdz. Ereğli'de  tersanelerde çalışan işci sayısı altı bine yakındı. Şuanda 1500-2000 işi kaldı. Onlarda maaş alamıyorlar. Mağdurlar? seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Haklarını arıyorlar? Nefes alabilme, ayakta durabilme mücadelesi veriyorlar. Haklı eylemleri  var... Diğer taraftan Tersane olayı, işletmelerin durumu, oradaki sistem ayrı bir sorun?Bu sorunlar çok öncelikli sorunlardır. Çözülmelidir. Bu insanlar daha fazla mağduriyeti kaldıramamaktadırlar. Özel işletmecilerin sorunlarına eğilinmelidir. Onlar desteklenilmelidir. Sistem çalışır durumda tutulabilinmelidir. Akabindede geliştirilmelidir. Zaten ilimizde istihdam, müteşebbis sorunu çok çok büyüktür. Mevcudu da kimse gözden çıkaramamalıdır.
Maden işletmeciliği de özel teşebbüsü de çok zordadır. T.T.K. 'u yok olmak üzeredir. Bu sektörde çalışanların sayısı her gün azalmaktadır. 2009 yılı itibarı ile T.T.K.'unda emekli olan sayısı 1000 e varmaktadır. Maden sektöründe tehlike çanları kurumda ve özelde çok acı şekilde çalmaktadır. Ayrıca ilimiz bazında diğer sorunlar yığın halinde çözüm beklemektedir. İl ve bölge olarak Bizi ayakta tutan maden sektörü   ve son zamanlarda övündüğümüz tersane sektörünün getirildiği nokta adeta umutlarımızı yok etmektedir. Bu sektörler bu halde ise vay halimize?  

ACİL ÇAĞRI
Biz  CHP' si olarak, idarecileri, bilhassa Zonguldak AK Parti Sn.  Millet vekillerini acil göreve çağırıyoruz. Zonguldaklı isek bu sorunlar çözüme kavuşmalıdır. Bize düşen görevde biz gece, gündüz Zonguldaklımız'ın yanındayız. Kimse dışardan gelip bizim dertlerimizi dinlemez. Zonguldak'ın sorununu yine Zonguldaklı çözecektir. Bu bağlamda öncelikle iktidarın  Sn. milletvekilleri Zonguldak için çırpınmalıdır. Sen ben  denmeden haydi Zonguldak için el ele verelim. Vekillerimizi safların önüne koyalım. Daha fazla geç kalmadan yapılacaklar muhakkak yapılsın. Her geçen gün aleyhe işliyor. Mağduriyetler daha da büyüyor. Sorunlar yumağı ile kara kışa girmeyelim."