*Ereğli Gemi Tersanesindeki bazı taşeron firmalardan alacaklarını alamadıklarını belirten yaklaşık 500 tersane işçisi eylem yaptı. Tersane giriş çıkışını trafiğe kapatan, baretleri atıp slogan atan işçiler tersanenin filamalarını da indirdi. Zaman zaman itiş kakışların yaşandığı eylemde işçiler sloganlar atarak haklarınının ödenmesini talep etti.

Karadeniz Ereğli Gemi Tersanesinde taşeron firmada çalışan ve aylardır maaş alamadıklarını belirten yaklaşık 500 işçi eylem gerçekleştirdi. Sabahın erken saatlerinde Ereğli Gemi Ter sanesi girişinde toplanmaya başlayan işçiler maaşlarını taşeron firmadan aylardır alamadıklarını belirterek mağdur duruma düştüklerini belirttiler.
Özel güvenlik elemanları ile bazı işçiler arasında yaşanan sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Jandarma'nın da müdahalesi ile olay büyütülmeden önlendi. Ereğli Gemi Tersanesi giriş çıkışını trafiğe kapatan ve hiçbir aracı sokmayan iş çiler paralarını alıncaya kadar da bu tür eylemlere devam edeceklerini belirttiler.
İşçiler tersane önünde yaptığı açıklamada, "Aylardır maaşlarımızı alamıyoruz. Hemen hemen hepimiz borç içerisinde. Bunlar gemi yüzdürüyor biz borç içerisinde yüzüyoruz. Taşeron firmalardan 5-6 ay maaş alamayan arkadaşlarımız var. Kurban Bayramı geldi ama inanın buradaki arkadaşların büyük bir çoğunluğu evine gitmeye yüzü yok. Bize işe getirip götüren servislere bile binemiyoruz. Tersaneler bölgesinde aylardır yaşanan sıkıntılar var bunu tüm siya silerde görüyor neden çıkıp bizim bu taleplerimizi dikkate almıyorlar. Bu bölgede çalışan işçilerin ciddi sorunları var ve bu sorunlar artık büyüyerek devam ediyor. Biz eyle mimizi paralarımızı alıncaya kadar devam ettireceğiz" sözleri ile konuştular.
Ereğli Gemi Tersanesi önünde Türk Bayrağının yanında asılı bulunan firmaya ait filamalar, işçiler tarafından sökülürken öğlen saatlerinde tersaneye yemek getiren araç tersaneye sokulmadı ve araçtaki yemekler döküldü.
Baretleri ve iş eldivenlerini tersane önüne atan ve, "Yönetim istifa", "İşçiyiz haklıyız, kazanacağız" sloganları atan tersane işçilerine yol güzergahından geçen araçlarda kornalar çalarak destek verdiler. Jandarma'nın geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde akşam saatlerinde tersaneler bölgesine gelen Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi işçilerle görüştü. Karşılıklı görüşmelerin ardından firma yetkililerinin para ödeyeceğiz sözlerinin ardından eylem sona erdi.