Erişgem’i ziyaret eden Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, tersanelerin kısa süre sonra hareketleneceğini ve Erişgem’in yetiştirmiş olduğu kaynakçılarının öneminin çok daha fazla artacağını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Erişgem ve Zerçev Başkanı Cevat Kır ve yönetim kurulunu makamında ağırlayan Ereğli Kaymakam’ı İbrahim Çay Erişgem’e iadei ziyarette bulundu. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ın kendilerini ziyaret etmelerinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Erişgem ve Zerçev Başkanı Cevat Kır, ziyaret esnasında İbrahim Çay’a Erişgem ve Zerçev’in çalışmaları hakkında bilgi verdiklerini söyledi.
Ereğli Kaymakam’ı İbrahim Çay ise, “Bölgemizde faaliyet gösteren ve ekonomik krizin etkilerini derinden hisseden tersaneler bölgesi için kaynakçı yetiştirmek için eğitim faaliyetlerini gerçekleştiren Erişgem’in çalışmaları hakkında bilgi aldık. Krizin etkileri ile ciddi bir şekilde yavaşlama ve personel tasarrufuna giden tersaneler, kısa süre sonra tekrar hareketlenecek. Erişgem’in yetiştirmiş olduğu, kaynakçılarının önemi artacak” dedi.
Erişgem Genel Müdürü Mustafa Sunmaz ve Erişgem Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Kadir Can ve Temel Ergin’in de hazır bulunduğu ziyarette İbrahim Çay ve Cevat Kır, çeşitli konularda görüş alış verişinde bulundu.