Başbakan Erdoğan'ın Genel Merkezdeki ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a MKYK Üyesi Emine Çift ile tersaneler bölgesinde yaşanan sorunları anlattığını belirten Milletvekili Candan, umutlu konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Ereğli'de yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalar ile ilgili gazeteniz Önder'in muhabirine açıklamada bulundu. Tersaneler bölgesinde yaşanan sorunların ortadan kalkması için yoğun bir çalışma içerisinde bulunduklarını söyleyen Candan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kadar konuyu ulaştırdıklarını belirtti. Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, MKYK Üyesi Emine Çift ile bir araya gelerek tersaneler bölgesini ele aldıklarını vurgulayan Candan, Sıkıntıların çözümü için elimizden gelen mücadeleyi ortaya koyuyoruz. Tersaneler bölgesine gemi siparişi durumu var ancak finansman çözümünün sağlanabilmesi için yönetmelikte bir deği-şiklik yapılması gerekiyor. Yönet-melikte değişiklik yapılırsa siparişler olacak. Bir tersanemize 3 gemi siparişi var bu siparişin başlaması ile eskisi gibi olmasa en azından bir 300-500 kişilik hareketlenme olmasını bekliyoruz dedi.

SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Ereğli'de bulunan köylerin su sorununu çözmek için çalışma içerisinde olduklarını ve Alaplı'ya bağlı Gümeli Beldesi'nde ve Kaptaş Köyünde gölet yapılacağını söyledi. Candan 2013 yılı içerisinde bu çalışmaların başlayacağını 2014 yılı için ise bu çalışmaların tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek, Umut ediyorum ki bu göletler sayesinde köylerimizin su sorununu da çözüme kavuşturmuş olacağız sözleri ile konuştu.

TEMEL ATILACAK
Ereğli ilçe merkezinde trafik akışının yoğun olarak yaşandığı Devrek Yol Ayrımı bölgesine köprülü kavşak için ihalenin tamamlandığını belirten Candan, 2013 yılının Mart sonu veya Nisan ayı içerisinde köprülü kavşağın temelinin atılması hedefleniyor.
Devrek yol ayrımı bilindiği gibi trafik akışının yoğun olarak yaşandığı bölge. Erdemir iş çıkışlarında neredeyse bu bölgede trafik durma noktasına bile geliyor. Köprülü kavşak ile bu sorunların tamamı ortadan kalkacak dedi.