Alaplı’da yat imalatına yönelik projede arzu edilen hızlı adımları atamadıklarını belirtirken Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kaymakamın tersanelere 20 milyon dolar kredi bulunduğunu kendisine söylediğini belirterek bende, ‘Acaba kaynağın alt yapısında teminat olarak ne gösterilmiş?’ dedim” dedi.

Tersaneler bölgesini kurulmasının ardından 5 bin kişinin çalıştığı ikinci bir demir çelik sağladıkların belirten AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, “10 yıl tersaneler dolu iken şuanda içi boş 5 bin kişi çalışırken şu anda 700 kişi bile çalışmıyor” dedi.
Alaplı yat tersanelerinde hızlı adımları atamadıklarını anlatan Erdoğan, “Kaymakam bey bana dedi ki, ‘tersaneler 20 milyon dolar kredi bulmuş’ bende dedim ki, ‘acaba kaynağın alt yapsın da teminat olarak ne göstermiş’ kaymakam bey anlattı bana inşallah doğrudur. Dünyada eskiden 20 yaşında 25 yaşındaki gemiler bütün acık denizlerde yüzüyordu. Baktılar ki Türkiye 4. sırada tersanecilik sektörünü oturdu. Hemen yeni bir karar çıkardılar. Eskiden 10 yaşında 15 yaşını gecen gemileri açık denizlere çıkarmayan ülkeler şimdi 30 yaşını dolduran gemilere de iş veriyorlar.
Riskine rağmen, o zaman bizim tersanelerin işleri 10 yıl 8 yıl dolu iken şu anda içi boş, 5 bin kişiye yakın işçiyle ikinci bir demir çelik sağlamıştık. Orada gerçekten büyük bir istihdam oluşmuştu. Şimdi 700 kişi bile yok. Alaplı’da bunun biraz gecikmesiyle beraber Alaplı’daki hemşerilerimizin burada yat imalatına yönelik 40 tane kooperatif oluşturdu. Orada arzu ettiğimiz çok hızlı adımlar atamadık.
Biraz krize yakalandık. Birazda açıkça çok bilinçli hareket edemedik” sözleri ile konuştu.