Milletvekili Ercan Candan'ın davetlisi olarak Kdz.Ereğli'ye gelen ve tersaneler bölgesini de gezen Gambiya Büyükelçisi Joof, ülkelerinde gırgır tabir edilen balıkçı tekneleri ile okyanusta balık çıkartabileceklerini bu yönde de işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Gırgır balıkçılığının gelişmesini istiyoruz. Gırgır balıkçılığı da gelişirse yapılacağı yer Türkiye bizim istediğimiz yer de Ereğli. Bunlar yapılabilirse eğitim için insan ve teknoloji transferi de olabilir. Zannediyorum ki niyetimiz gerçekleşecek

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın daveti üzerine Kdz.Ereğli'ye gelen ve çeşitli temaslarda bulunan Gambiya Büyükelçisi Gibril Joof, tekne ile denize açıldı Kdz.Ereğli tersaneler bölgesinde incelemelerde bulundu.

PROTOKOL DE KATILDI

Kaymakam İbrahim Çay, Gökçeler ve Gülüç Belediye Başkanları, Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Emine Çift ve partinin ilçe yöneticilerinin katıldığı tekne turunun ardından açıklamalarda bulunan Büyükelçi Joof, Gambiya'da gırgırlar ile balık tutulabileceğini bu yönde de çalışma başlatılacağını söyledi.

BALIK ÇOK NASIL 
ÇIKARTILACAĞINI BİLMİYORUZ

Joof ile görüşen Candan yaptığı açıklamasında şu bilgileri verdi: Kendisi denize açıldı balıkçılığımızın nasıl yapıldığını gördü. Ben daha önce Gambiya'ya gidip geldiğim için biliyordum onlarda böyle bir sistem yok. Döndükten sonra şunu dedi bizim ülkemizde de hakikatan böyle bir balıkçılık gerekli. Çünkü bizim okyanusta balık çok fakat nasıl çıkartılacağını bilmiyoruz. Bu tip balıkçılığı hayatımda ilk defa görüyorum.

BİZİM DE NİYETİMİZ ZATEN BU

Bu büyüklükteki balıkçı teknesini de ilk defa görüyorum. Belki daha küçük bir teknelerde önce bir başlayabiliriz kendi ülkemizde bizim de niyetimiz zaten buydu. Zannediyorum ki niyetimiz gerçekleşiyor. Gırgır balıkçılığının gelişmesini istiyoruz. Gırgır balıkçılığı gelişirse yapılacak yer Türkiye bizim istediğimiz yer ise Kdz.Ereğli. Bu işi başlatabilirsek yeni kapılar açılacaktır. Bu iş Büyükelçinin de kafasına yattı bu işin olabileceğine inanıyor. Bunları bunları yapabilmek için eğitimi de lazım diyor. Eğitecek insanlar lazım. Bu teknolojiyi transfer de edilebilir. Ortaklığımız bundan sonra esas başlayacak" sözleri ile konuştu.

BALIKÇI LOKANTALARI JESTİ

Kdz.Ereğli açıklarında balıkçı teknesinde balık tutmak isteyen Joof gazetecilere yaptığı açıklamada, "Balık tutmak gerçektende çok zevkli bir iş" dedi. Öte yandan gezinti sırasında kapatılan ve yıkılacağı belirtilen balıkçı lokantalarının sahipleri tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.