Özbakır: “Sinop’dan İstanbul’a Karadeniz bağlantı yolu var. Bu bağlanırsa bölgemiz de hareketlenir. Karadeniz’e gidip gelenler buradan gelip geçecek. Liman, demiryolu bağlantısı, karayolu bağlantısı olacak. Türkiye’nin üçüncü büyük limanı olacak. Zonguldak’ı TTK değil Filyos uçuracak”

Çaturoğlu: “Tersaneler bundan sonra isterlerse endüstri bölgesi olabilecek ve başka işler yapma imkanına kavuşacaklar. Sadece Trabzon ve Zonguldak’ta olmak kaydı ile kıyı kenar çizgisi olmak üzere özel endüstri bölgeleri ve sağlık tesisleri yapılmasına imkan verecek yasayı meclisten çıkardık. Erdemir yatırım yapabilecek 2 bin 200 dönümlük bir arazi kazandı. Yeni haddehaneler, tersaneler kuracak. Bunların hepsi bölgemiz ekonomisine katkı, istihdam demek, ticaretin bu bölgede sanayinin gelişmesi demek”

 

 AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu beraberinde Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ile Kdz.Ereğli’de çeşitli ziyaretlerde bulundular. Milletvekilleri ve İl Başkanı Tosun, sırasıyla Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölge Başkanı İrfan Erdem, AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığı, Ereğli Belediye Başkanlığı, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti, yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı ziyaretinde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bölge için çok önemli kanun ve kararlar çıkardıklarını, istihdam ve sorunların çözümü noktasında yoğun bir mesai harcadıklarını vurguladı. Tersaneler, Alacaağzı kömür işletmesi, Organize Sanayi Bölgeleri, eğitim ve alt yapı olmak üzere çeşitli açıklamalarda bulunan Milletvekili Çaturoğlu şunları söyledi:

 

“SIKINTI VAR DEDİK”

“Heybemiz dolu geldik. En son çıkardığımız kanun var. Tersaneler bölgesi, Erdemir, bölgemizdeki sanayi tesisleri, sıkıntı var dedik. Söz konusu kanun için bastırdık bu yaraya parmak bastık ve sadece 2 ilimize mahsus bir kanunun çıkarılmasına öncülük yaptık. Allah’a şükürler olsun kanun çıktı, Cumhurbaşkanımız onayladı, yürürlüğe girdi.

 

“TERSANELER ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLABİLECEK”

Tersaneler bundan sonra isterlerse endüstri bölgesi olabilecek ve başka işler yapma imkanına kavuşacaklar. Öteki taraftan Erdemir yarısından fazlası dolgu ile kazanılmış, kanun gereği kenar çizgisinin dışında yapılacak olanlar da belli ne yapılabilir liman yapılabilir, tersane yapılabiliyor. En son olimpik spor tesisleri de buna girdi ama şimdi sadece Trabzon ve Zonguldak’ta olmak kaydı ile kıyı kenar çizgisi olmak üzere özel endüstri bölgeleri ve sağlık tesisleri yapılmasına imkan verecek yasayı meclisten çıkardık. Çok büyük çaba sarf ettik.

 

ERDEMİR’E 2 BİN 200 DÖNÜMLÜK ARAZİ

Erdemir bundan sonra 2 bin 200 dönümlük bir arazi daha kazanmış oldu. Yatırım yapabilecek 2 bin 200 dönümlük bir arazi kazandı. Yeni haddehaneler, tersaneler kuracak. Bunların hepsi bölgemiz ekonomisine katkı, istihdam demek, ticaretin bu bölgede sanayinin gelişmesi demek. Bu kanun çıkmasaydı bu yatırımlar başka yerlere kayacaktı. Kayan yatırım bize sıkıntı olarak dönecekti. Çünkü bizim bölgemizin yatırımcılara ve istihdam sağlayıcı işlere ihtiyacı var.

 

ALACAAĞZI’NDA TEKRAR İSTİHDAM SAĞLANACAK

Bir kanun daha çıkardık, yılbaşı çıkarmıştık, yönetmeliği çıkmamıştı. Hema olarak biliniyor Kandilli’deki Alacaağzı’na tekrar istihdama sağlanması için çabalar sarf ettik. Genel Müdürlüğümüz ile görüşeceğiz ve hazırlığını yaptıracağız. Yeniden bu ocağı ihaleye çıkartacağız. Orada insanlar ekmek yiyordu, inşallah talipleri olacak, önünü açtık, teşvik sağladık. Daha önce ihaleye çıkmıştı, olmadı. Bu kez olacağını düşünüyoruz.

 

EREĞLİ’YE TEKNOPARK ŞUBESİ

Organize Sanayi Bölgesi’ni geliştiriyoruz. Ereğli bir noktaya kadar geldi yanında Alaplı OSB var. Yeni yatırımcılara arsa tahsisini devam ediyoruz. Üniversitemiz ile işbirliği içerisindeyiz. Bakanlıklarla da görüştük. Zonguldak ilimize bir teknopark kazandırıyoruz. Merkezde kurulacak ardından da Ereğli OSB içerisine Teknopark Şubesi açacağız. Bunlar yöremiz için güzel şeyler. Bölgemizde tarımsal olarak baktığımızda en önemli girdiğinin fındık olduğunu görüyoruz. Fındıkta bu sene rekolte fazla, fiyat istikrarı sağlanması açısından önemli bir çalışmaya ihtiyaç var.

 

İKİLİ EĞİTİME SON VERECEĞİZ

Eğitimde iddiamız şuydu, seçim beyannamemizde sözlü olarak vermiştik. Bölgedeki aktörlerle birlikte biz burada ikili eğitim sonlandıracağız dedik. Allah’a şükür geçmişten gelen ve bizim yaptığımız çalışmalar ile birlikte iyi noktalara gidiyoruz. İkili eğitime bu bölgede son vereceğiz inşallah. Ayrıca eski devlet hastanesinin yerinde çalışmalar sona gelindi. Orada bir takım yasal engellerden dolayı çalışmalar biraz aksadı ama alan en nihayetinde bitti, alan projesi çizildi, Kalkınma Bakanlığı ile görüştük, bir ekip gelecek. Ondan sonraki süreçte oranın yatırım ihalesi gündeme gelecek. Turizm fakültemizi kazandırdık. İnşallah bu yıl öğrenci almaya başlayacak. Daha işler yoluna girdikten sonra daha çok önemli sayılabilecek fakülteleri kazandırma çalışmalarımız sürüyor. 15 Temmuz ve öncesindeki 2 seçimin yapılması bürokraside işleri yavaşlattı. Ama hızlı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 

YOLLARIN DURUMU

Alt yapı konusunda Ereğli-Zonguldak yolu, Ereğli-Devrek yolu bir de Ereğli çevre yolu var. Balıkçı barınağından giren hastane kavşağına bağlanan yolun şuan proje çalışmaları sona doğru yaklaştı. İnşallah onun da program bittikten sonra yapım ihalesi sonrası adım atılacak. 2023 vizyonunda Sakarya, Akçakoca, Alaplı, Ereğli, Zonguldak, Bartın demiryolu var. Çalışmaları devam ediyor.

 

BÖLGEDE TURİZM POTANSİYELİ VAR

Ayrıca bölgemizde önemli bir turizm potansiyeli var. Kültür Bakanımıza da müsteşarımıza da arz ettik. Bölgenin kültür haritasının çıkarılması için kendileri koordinatörlük yapabileceklerini söylediler. Çok sevindirici bir gelişme. Belediyemizin de önemli çalışmaları var. Yeniden kültür merkezi ile ilgili başlanmış olan bir kültür merkezi için belediyemiz proje hazırlıyor. Alt yapısı oluşturuldu. Çöp alanı var önemli gelişmeler olacak. Bu çalışmalar yapılıyor. Siz kamuoyundaki olumsuzluklara kendinizi kaptırmayın. Bize düşen bir şey var gerek belediye, gerek ilçe teşkilatı gerekse bize düşen çalışmaları halka anlatacak olanlar bizleriz. Halkın sahiplenmesi için anlatmalıyız. Bu konuda arkadaşlarımızın sağduyusuna ve gayretlerine güveniyorum. Teşkilatımızın çalışmalarında da bundan sonra da başarılar diliyorum. Belediyenin her zaman yanındayız, arkasındayız, endişeleri olmasın”

 

“TTK DEĞİL FİLYOS ZONGULDAK’I UÇURACAK”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır da bölge için önemli çalışmalar sürdürdüklerini başta yeni çıkarılan 2 kanunun bölge için son derece önemli olduğunu söyledi. Ankara’da Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar düzeyinde yapılan toplantılara ilişkin bilgiler veren Özbakır, sadece seçimden seçime değil, bölgenin her zaman yanında olduklarını, yoğun çalışma temposundan fırsat buldukça bölgeyi ziyaret ettiklerini söyledi. Zonguldak’ın kurtuluşunun TTK’dan değil Filyos Projesinin hayata geçmesi ile olacağını vurgulayan Özbakır, Zonguldak ve bölgenin Sinop’tan İstanbul bağlantı yolunun tamamlanması ile önemli bir yere sahip olacağını ifade eden Özbakır, “Mevcut yolu Sinop’dan İstanbul’a bağlamak. Bu bağlanırsa bu bölgemiz de hareketlenir. Karadeniz’e gidip gelenler buradan gelip geçecek. Asıl buralar hareketlenecek. Liman, demiryolu bağlantısı, karayolu bağlantısı olacak. Türkiye’nin üçüncü büyük limanı olacak. Zonguldak’ı TTK değil Filyos uçuracak. Ereğli’nin gelişmesi, fabrikanın Ereğli’ye katkı sağlaması için üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

 

EREĞLİ-DEVREK YOLU BETON OLMA YOLUNDA

Özbakır ayrıca Ereğli-Devrek karayolunun belirli bölümlerinde asfalt yerine beton olması yönünde gelen talepleri değerlendirdiklerini belirterek, "Bu iş için bastıracağız. Çünkü ağır tonajlı araçlar bölgede çalıştığı için asfaltlı yolun bozulma olasılığı fazla. Beton daha sağlam. Karayolları Genel Müdürlüğü ile kısa sürede bu konuyu görüşeceğiz" sözleri ile konuştu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)