Kdz. Ereğli'nin sel felaketinden korunması için Kabasakal, Alkaya ve Sakindere tersip bentlerinin yapımını beklenirken, Güldere'deki tersip bendi yataklarının ise temizlenmesi bekleniyor.

Sağanak yağışlarda sık sık sel felaketi ile yüzyüze kalan Karadeniz Ereğli'de, DSİ tarafından yıllar önce projelendirilen tersip bentlerinin yapımına ise bir türlü başlanmıyor. DSİ'nin projesine göre, Kabasakal deresine tersip bentleri yapılırsa, Kavaklık ve Yeşiltepe güzergahının sel felaketinden korunabilecek. Aynı şekilde çarşı içini ise Pençes deresini besmeyen Alkaya ve Sakindere'ye de tersip bentleri yapıldığı takdirde, olası sağanak yağışlarda büyük oranda ev ve işyerleri konuşmuş olacak.
Şu anda Kdz. Ereğli'de sadece bir tane tersip bendi var ve bu bent de Pençes Dere üstünde Güldere mevkisinde bulunuyor. Son yağışlarda bu bendin dolu olup olmadığını gözlemlemek için Güldere'ye giden muhabirlerimiz yoğun bir kurbağa sesiyle irkildiler. Güldere tersip bendinin çevresindeki bu kurbağa sesinin yarattığı gürültü içinde çekilen fotoğraflarda da, dere sularının sürüklediği taş  ve molozları tutarak çarşı merkezinde bir tıkanmayı önleyen bendin dolduğu görülüyor. DSİ yetkililerinin en azından bu tersip bendinin dolu olmasını ve böyle kaldığı sürece işlevini yerine getiremeyeceğini unutmadan, temizlik çalışmalarını başlatması bekleniyor.