Alaplı Belediyesi ve Türk Kızılay Alaplı Şubesi işbirliğinde Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen kan bağışı kampanyasında 107 ünite kan toplandı.

Merkez cami önünde kurulan stantta düzenlenen kan bağışı kampanyasına gelen vatandaşların önce ateşleri ölçüldü, ardından sağlık kontrollerinden geçirildi. Saat 11’de başlayan kan bağışı kampanyasına maske ve sosyal mesafe kurullarına uyan vatandaşlar kan bağışında bulunurken Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin kan bağışında bulunarak destek verdi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin,  Kan bağışına destek veren herkese teşekkür ettiklerini belirterek, “ Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyasına büyük bir ilgi vardı. Vatandaşlarımız maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde kan bağışında bulundular. Ayrıca siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, derneklerimiz ve sendikalarımız kan bağışına destek verdi. Bundan sonra her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında kan bağışı kampanyası düzenleyerek geleneksel hale getirmek istiyoruz. Pandemi dönemi olmasına rağmen 107 ünite kan toplandı. Kan bağışı kampanyasına kan vererek destek olan herkese ve görev yapan Kızılay çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.