Bir yılda yapımı tamamlanan Karaman Amelebirliği İlköğretim Okulu'na ziyaret gerçekleştirildi.

Amelebirliği tarafından kısa bir süre önce yapımı tamamlanan ve yeni eğitim öğretim yılında faaliyete giren Karaman Amelebirliği İlköğretim Okulu'na ziyarette bulunuldu. Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul öğretmenleri katıldı.
Okulun Öğretmenler Odası'nda, öğretmenler ile bir araya gelen heyet okul hakkında görüştü. 607 öğrencinin eğitim gördüğü okulda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Birlikte güzel çalışmalara imza atacağız, çözebileceğimiz problemleri çözmeye çalışacağız. Ben de uzun yıllar sınıf öğretmenliği yaptım, en ücra köşelerde öğretmenlik yaptım. Çekilen sıkıntıları biliyorum diye konuştu.
Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu ise Bu okul maden işçilerinin alınteri ile yapılmıştır. Bizim amacımız Amelebirliği olarak yöremize böyle bir tesis kazandırmaktı. 1997'li yıllarda Kozlu'nun Dereköyü'nde Türkiye'nin en modern okullarından birine katkı yapmıştık. O okul bu sene kapandı. Bu bizi çok üzdü. Burada okuyan çocuklarımızın babalarının birikimleri ile yapılmış bir okul. Zonguldak'ta şehir merkezinde ne varsa kırsalda da o olsun diye uğraşıyoruz. Köylerdeki çocukların sıkıntılarını biliyorum.
Bu gün eğitimde fırsat eşitliği yoktur. Şehir merkezinde üç dört farklı okula çocuğunuzu okutturabilirsiniz, ama burada bir tek okul var. Biz sizin başarılı olmanız için tesis anlamında, spor salonuyla, eğitim amacıyla salonlarıyla tesis kazandırdık. Hepimizin iş birliği ile başarı sağlanır. Umuyorum buradan yetişen öğrencilerimiz Türkiye'nin başka yerlerinde idareci olarak görev yaparlar. Hayırlı olsun, başarılar diliyorum diye konuştu.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise Maden işçisinin alınteriyle böyle bir tesisin eğitim camiasına kazandırdıkları için Amelebirliği başkanımıza teşekkür ediyorum. Eğitime ne kadar para harcansa da onun karşılığının alındığında duyulan haz, parayla ölçülmez.
Geçmişte GMİS de okul, cami yapımında katkısı olan bir kuruluştur. Ancak TTK'nın küçülmesi ve ekonomik durumun el vermemesinden dolayı, her ne kadar böyle sosyal etkinliklerden geri de kalsa Amelebirliği'nin maden işçileri adına böyle bir tesis kazandırması maden işçilerini mutlu ediyor dedi.