Metal Koop Çeyiz ile Eski Bağlık Gazinosu da Kdz.Ereğli Belediyesi zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

Kdz.Ereğli Belediyesi’nin zabıta ekipleri, encümenin aldığı  karar çerçevesinde  Türk Metal Sendikası’nın Göztepe’de bulunan Metal Koop binasını ve Erdemir’e ait Eski Bağlık Gazinosu’nu “işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı” alınıncaya kadar  mühürledi.
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda yetkili Türk Metal Sendikası’nın kuruluşlarından Metal Koop Çeyiz Mağazasına giden Zabıta Ekipleri, işyeri sorumlusuna gerekli kararı tebliğ ettikten sonra mühürleme işlemini gerçekleştirdiler.
Daha sonra aynı zabıta ekiplerinin Eski Bağlık Gazinosu’na gittikleri öğrenildi. Gazetemiz muhabirleri hemen Erdemir fabrikasına ait alanda bulunan ve kamuoyunda “Eski Bağlık Gazinosu” olarak bilinen tesislere gitti. Burada da aynı şekilde mühürleme işlemi yapıldı.
Mühürlemede “Bağlık Mahallesi Eski Bağlık Kantini Sokak No. 1’de bulunan Eski Bağlık Gazinosu, Kdz.Ereğli Belediye Zabıta Talimatnamesinin 41. maddesine aykırı olarak belediyemizden işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almadan ticari faaliyet gösterdiği 14.06.2011 tarihinde tespit edilmiştir. Belediye encümeninin 21 Haziran 2011 tarih ve sayılı kararı ile belediyeden işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alınıncaya kadar 1 Temmuz 2011 tarihinde ve saat 16.30’da kapatılacağından gerekli önlemlerin alınmasını tarafınıza tebliğ edilir” kararı yetkililere tebliğ edildi ve ardından binanın 4 noktasına zabıtaca mühürler vuruldu.

Eski Bağlık Gazinosu görevlileri mühürleme işlemi sırasında Zabıta ekiplerine, “biz yaklaşık 4-5 ay önce belediyeye ruhsat almak için girişimde bulunduk ama bize dönüş yapılmadı” diyerek sitemde bulundular. 

Aynı yetkililer gazetemiz muhabirlerine dönerek, “Burada 20-25 insanın düğünü olacak davetiyeleri basıldı her şey hazırlandı, yazık günahtır. İnsanlar mağdur edilecek, şimdi düğünü olan etkinliği olan insanlara ne söylenecek?” sözleri ile konuştular.