İYİ Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanlığından gönderilen yazılı açıklamada, kamuoyunda yaşandığı söylenen istifalar ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.   “19 Mart 2018 tarihi itibariyle, İYİ Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı’na ulaşan istifa mektubu/dilekçesi sayısı 6’dır. Atilla Tarık Semiz, Çiğdem Yıldırım, Cevdet Öztürk, Kaan Atalay, Fırat Polat ve Orhan Karabekiroğlu, yönetim kurulu üyeliklerinden ve üstlendikleri görevlerden istifa etmişlerdir.”  İfadesinin yer aldığı açıklama şöyle devam etti:

FACEBOOK  ÜZERİNDEN İSTİFA

 İlerleyen süreçte Ahmet Emre Bayramoğlu, Faruk Kesim, Hava Çiçek ve Ahmet Erol’un  istifaları elimize ulaşmıştır. Sosyal Medya üzerinden yönetime almadığımız arkadaşlarımız, Facebook üzerinden istifa ederek ve görselleri paylaşarak istifa etmiş sayılmadıklarını bilmek zorundadır. Etik olmayan bu davranışa cevap vermeme sebebimiz aynı dili kullanmak istemememizden ileri gelmektedir. Basında yer alan bir diğer haberse Gençlik kolları başkanının istifa etmesi üzerinedir. Gençlik kolları başkanının istifa edebilmesi için öncelikle atanması gerekmektedir, bu konuda gerçekleşen bir atama olmamasından ötürü istifa etmesi kuru bir dedikodudan başka bir şey değildir.



“SÜREÇ İŞLETİLDİ”

Bu istifalara yönelik bugüne kadar gerek yazılı gerekse sözlü herhangi bir açıklama yapılmamasının sebebi, kurumsal kimliği olan parti ilçe başkanlığımızda yapılan değerlendirme sürecidir. Sosyal medya üzerinden kamuoyuna duyurulan bu istifaların, ciddiyete alınabilmesi, gerekli işlemlerin ve sürecin başlatılabilmesi için resmiyet kazanması yani ilgili kişilerin istifa mektubu/dilekçelerinin ilçe başkanlığımıza ulaşması gerekliliğidir. Parti tüzüğümüzde istifalar ile ilgili belirtilen süreç işletilmiştir.



“KİMİ ZAMAN KIŞKIRTICI”

Günümüzde herkes sosyal medya üzerinden her konu hakkında bilgi paylaşımı, kişisel yorumlarını, değerlendirmesini rahatlık ile yapabilmekte ve paylaşabilmektedir. Bu fikir ve düşünce özgürlüğümüzü kullanmak adına çok güzel... Ancak kurumsal kimliği olan bir oluşumu hedef alıyorsanız, onun iç işleyiş sürecini ve değerlendirme organlarının çalışmasını da beklemek zorundasınız. Partimize yönelik her yapılan açıklamaya, değerlendirmeye, fikir beyanına ayrı ayrı reaksiyon göstermemiz doğru değildir. Anlık tepki göstermemiz O’nu dikkate almıyor olduğumuzu göstermez. Kimi zaman kışkırtıcı, yanlış ve kulaktan dolma bilgiler ile hiçbir dayanağı olmadan sosyal medya üzerinden yapılan saldırılara elbette gerekli tepkileri göstereceğiz.



ARKASINDAKİLER; KASABA POLİTİKACILARI

İlk kuruluşumuzdan bu tarafa bazı basın mensupları düşmanca teşkilatımıza saldırmaktadır. Bunların arkasında “ kasaba politikacıları” ve üst düzey yöneticilerin olduğu söylenmekte ve bilinmektedir. Bu küçük hesabı yapanları kendi kişisel politik çıkarları uğruna iyi iş yaptıklarını sanıyorlarsa da “akrep gibi” kendi kendilerini zehirleyeceklerini yakında yaşayıp göreceklerdir.



“HİÇBİR GETİRİSİ OLMAYAN HAREKETLER”

Bazıları yedek listede olduğu halde asil listedeymiş gibi açıklama yaparak, organize ve çirkin hareketlerin içerisinde olduğunu kanıtlamıştır. Bu saldırılar organize ve düşmancadır. Şu iyi bilinmelidir ki: Bu saldırılarla ve tavırla hiçbir yere varamayacaklarını anlayacaklardır. Partimiz bunlardan arınarak yoluna daha güçlü ve sağlıklı bir şekilde devam edecektir. Hiçbir getirisi olmayan bu hareketlerin hiçbir götürüsünün de olmayacağı bilinmelidir. Daha geniş tespit ve açıklamalarımızı ilerleyen günlerde basınla paylaşacağız.

Halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda kurulmuş ve bu doğruları göz önüne alarak ilerleyen partimiz çalışmalarına devam etmektedir. İlçe teşkilatımızın kapıları halkımıza ardına kadar açıktır.