İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, ülkenin içinde bulunduğu terörle mücadelede şehit ve gazilerin bulunduğu bir ortamda şatafatlı törende bulunmayı arzu etmediklerini belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi:


"Bu anma gününde bile emniyet teşkilatı mensupları ve bizimle birlikte sivil hizmetlerde çalışan memurlarımız şöyle bir özelliği vardır. Bayramımız, kutlamamız, düzenli tatillerimiz ve planlarımız olmaz. Şu anda bile, bu tören alanında bulunamayan kritik noktalar ile bulunulması gereken yerlerde nöbet tutan ve devriyede bulunan arkadaşlarımız vardır. Terörle mücadele kapsamında şuanda diğer il ve ilçelerden olduğu gibi Ereğli ilçe Emniyet Teşkilatından da, Güneydoğu’da çeşitli il ve ilçelerde görevde bulunan arkadaşlarımız, oralardan dönen arkadaşlarımız var. Yine göreve çıkacak yeni arkadaşlar var. Her şeyden önce biz 8/5, 9/6 mesaisi olan bir meslek gurubu değiliz. Gece 03.00’da ifa etmemiz görevler vardır. Gecesi-gündüzü, bayramı-seyranı olmayan fedakarca çalışan bir topluluktur emniyet teşkilatı. Biz çalışmıyoruz, görev yapıyoruz. Emirle ölüme giderek şehit olan başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, az sayıda ki meslek gurubundan birinin mensuplarıyız. Geçmişte ve bugün görevlerini şerefle fedakarca yapan tüm mensuplarımızı selamlıyorum.”

Törene katılan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Cöbek ve Alptekin Dursun ile zabıta personeli, polis teşkilatının kuruluşunu tebrik ettiler.

ŞEHİT ÇINAR ZİYARETİ

Törenin adından, Küçük ve teşkilat mensubu polisler, Kemer Mahallesi Şehit Mezarlığı’nda ebedi ebedi istirahatgahta bulunan Şehit Halis Çınar’ı mezarı başında andı.  Öte yandan, Anıt’ta gerçekleştirilen tören sonrası, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli hatıra fotoğrafları çektirdiler, bir süre Cam Kafe’de oturarak sohbet ettiler.



(Haber Merkezi)