Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sahil güzergahında köpeklerini gezdiren hayvanseverlerin bazılarının çevreye karşı duyarsız olduğunu belirterek tepki gösterdi. Gezdirdiği köpeklerin çevreye zarar verdiğini gülerek izleyenlerin olduğunu da vurgulayan Posbıyık bazı duyarlı vatandaşların da köpeklerinin çevreye yaptığı kirliliği kendileri temizlediğini söyledi.

 

HAYRAN OLUYORUM

Posbıyık geçtiğimiz günlerde Ereğli Belediye Meclis Toplantısında meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi .”Modern kültürlü insanlar kedi köpeğini gezdirirken çantasında naylonları var. Afedersiniz çimlere hayvan kakasını yapınca eldivenini eline geçiriyor, alıyor ve onu çöpe atıyor, hayran oluyorum o insanlara. Bazılarıda sanki burası tuvaletmiş gibi birde hava atarak geliyor, köpeğim var diyor. Orada onlara kakasını yaptırıyor, o gidiyor bir palmiyenin altında kabuklarını ısırttırıyor. Biz onları yetiştirirken anamız dinimiz ağlıyor, para harcıyoruz emek harcıyoruz.

 

CEZA

YAZDIRILACAK

Böyle insanların Ereğli’de olmaması lazım. O köpeğe elini takıp kültürlüyüm havalarında poz vereceksin köpeğin kakasını yapacak millet kokusunu çekecek. Yakında bunları tespit edip ceza yazdıracağız Zabıta ile görüştük. Gazetelere de vereceğiz bu çevreyi kirletiyor diye” dedi.