Amele Birliği Başkanı Kalaycıoğlu, şubelerin kapatılmaması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Amele Birliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, birliğinin temsilciliklerinin kapatılması yönündeki görüşü değiştirmek adına var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Bakanlık müsteşarının Birliğin sorunlarını yerinde görmek üzere Zonguldak'a gelip işçilerle birebir görüştüğünü söyleyen Kalaycıoğlu, "Temsilciliklerin kapatılması yönündeki görüşe olan itirazımız dikkate alındı" dedi. İki gün boyunca Zonguldak'ta olan Bakanlık müsteşarının işçilerle yaptığı görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini söyleyen Kalaycıoğlu, şunları söyledi:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sıddık Topaloğlu, çalışma ziyaretlerinde bulunmak üzere 2 gün boyunca Amele Birliği'nde incelemelerde bulundu. Birlikte TTK Karadon Müessesesi, Kilimli İşletme Müdürlüğü, Gelik İşletme Müdürlüğü, ÇATES İşletme Müdürlüğü'nde incelemeler yaparak, hem kurum yetkililerinden, hem de işçi arkadaşlarından çalışma koşulları ve Amele Birliği'nin kendilerine sağladığı faydalar hakkında bilgi aldı. İşçi arkadaşlar kapatılması gündemde olan şubelerin kapatılmamasını, kapatıldığı takdirde Amele Birliği'nden aldığı hizmetlerin aksayacağını ve işçide çok büyük moral çöküntüsü olacağını, bunun iş gücüne yansıyacağını, ortalama yılda 6-7 bin iş günü kaybı olacağını belirtiler. Zonguldak bürokrasisi, TTK yöneticileri ve Amele Birliği personelinin katıldığı yemekte de sorunlar ve çözüm önerileri gündeme geldi. Ertesi gün ise Amele Birliği'ne en uzak işletmelerimizden olan Kandilli temsilciliğimiz ziyaret edildi. Burada da aynı sorunlar gündeme geldi. Ardından Karasu'da bulunan ve atıl olan maden işçileri dinlenme tesisi yerinde görülerek gerekli incelemeler yapıldı. Sonuç olarak, Sayın Müsteşar, buradaki sıkıntı ve problemleri Sayın Bakanımıza anlatacağını, maden işçisi ve Amele Birliği için kanunlar çerçevesinde elinden geleni yapacağını söyledi.
Bu ziyaret ilk defa bir müsteşarın bölgemize gelerek Amele Birliği'nin geleceği açısından önemli tespitler yapması anlamında son derece faydalı oldu."