Bir süredir tedavi gören ve kaldırıldığı Ereğli ilçesindeki özel hastanede yaşamını yitiren Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker'in cenazesi cenazesi toprağa verildi.
Evinde rahatsızlanan ve ambulansla ilçedeki özel bir hastanede 66 yaşında hayatını kaybeden Tetiker için ilk olarak Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası binası önünde helallik alındı.
Cenaze töreninde konuşan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, 20 yılı aşkın bir süredir ilçede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapmanın önemli bir görev olduğunu söyledi.


Çınar, "Bu, halkımıza ve şehrimize hizmet adına çok önemli bir görevdir. Sözü net, kişiliği renkli, mert, doğru bir insandı. İyi bir adamdı. Kısa tanışmışlığımız içinde insanları birbirlerine hak geçirirler, bir tebessüm bile hak doğurabilir. Ben kendisine hakkımı helal ediyorum. Şu bilinen bir geçek ki ölümü aşmak dediğimiz şey, insanlar eser bırakarak ölümsüzleşirler" dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, TSO Başkan Vekili Sertan Yalçın da yaptıkları konuşmada Tetiker'e başsağlığı diledi.
Tetiker'in cenazesi, Bozhane camisinde ikindi sonrası kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığına defnedildi.
Cenaze törenine Tetiker'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, Ereğli, Alaplı, Kandilli Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ile çok sayıda vatandaş katıldı.



KDZ.EREĞLİ TSO’NUN BAŞI SAĞOLSUN

Kdz. Ereğli TSO Başkanı ve değerli iş adamlarımızdan Yaşar Tetiker’in vefatını öğrenmenin derin üzüntüsü içerisindeyim.

Merhum Yaşar Tetiker’e Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine, TSO Camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

AK Parti Milletvekili Faruk Çaturğlu


TAZİYE MESAJI

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker'in vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayımladı.

Demir Taziye mesajında"Bugün Camia olarak yastayız,1992 yılından bu yana yalnızca 2 dönem ara vererek Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlık görevini sürdüren, şehrimiz için el ele vererek güç birliği yaptığımız arkadaşlarımdan, değerli büyüğüm Yaşar TETİKER’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum, Merhuma Allahtan rahmet ailesi ve yakınlarına sabırlar, Kdz Ereğli tüccar ve sanayici iş adamları , Ereğli Ticaret ve Sanayi odası personeline başsağlığı diliyor,acılarını paylaşıyorum" dedi.