Su ürünlerinde av yasağının sona ermesinin ardından Alaplı’da balıkçı tezgahlarını dolduran palamudun adedi 7-10 lira, hamsinin kilogramı ise 10 liradan satılıyor.

 

Zonguldak'ta av yasağının sona ermesinin ardından denize açılan balıkçıların avladıkları palamut, hamsi ve istavrit tezgahları bolca süslemeye başladı. Alaplı’da 15 yıldır balıkçılık yapan Tuncay Yazgan, yaptığı açıklamada, 1 Eylül itibariyle su ürünlerinde av yasağının sona erdiğini ancak ilk gün olumsuz hava koşulları yüzünden avlanamadıklarını söyledi.

 

Dün ve bu gece denizde avlanan palamut ve hamsileri tezgahlara doldurduklarını anlatan Yazgan, “ Şu anda tezgahlarda palamut, hamsi ve istavrit bulunmaktadır. Olta palamut uda tezgahlarda yerini aldı. İlk gün tezgahlar boştu ama 2 gündür denizden balık gelmeye başladı. İnşallah sezon böyle bolluk içinde geçer vatandaşlar da ucuz balık yer" dedi.

 

Yazgan, palamudu boyutuna göre 7-10 liradan, hamsi ise kilogramını 10 liradan sattıklarını, vatandaşların talebinden de memnun olduklarını ifade etti.

 

(Haber: Cem Sürmeneli)