Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Başkanı Tolga Toy, Fransa'nın Kurtuluş Savaşı'nı mahkum etme kararı olan sözde soykırım tasarısını lanetle kınadıklarını söyledi.
Zonguldak Madenci Anıt'ı önünde eylem yapan Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Tolga Toy ve beraberindekiler slogan atarak sözde soykırım tasasını lanetle kınadıklarını belirtti.
Ermeni soykırımını emperyalist bir yalan olduğunu söyleyen Türkiye Gençlik Birliği Başkanı
Tolga Toy, Türkiye Gençlik Birliği, gerici şiddete boynunu eğmeyen, vatan ve devrim yoluna baş koyan Kubilayların birliğidir. Genç devrimci Kubilay, Derviş Mehmetlerin karşısına nasıl dikildiyse bizde emperyalizmin güdümünde ilerleyen gericiliğe geçit vermeyeceğiz. Onlar bilsinler ki, halkımız yeniden birlik olup üzerine örtülmeye çalışan perdeyi kaldırdığında, bağımsızlığını eline aldığında, onların günü bitecek Türkiye bir daha 'şeyhlerin, müritlerin, dervişler' ülkesi olmayacaktır. O günün gelmesi için, Kubilay kararlılığı ve cesaretiyle hareket etmeye devam edeceğiz. Fransa'nın Kurtuluş Savaşımızı mahkum etme kararı olan sözde soykırım tasarısını buradan lanetliyoruz. Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır dedi.
Daha sonra, Türkiye Gençlik Birliği Zonguldak Madenci Anıtı'ndan sloganlar eşliğinde parti binalarına kadar yürüdüler.