Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Zonguldak İl Başkanlığı, Madenci Anıtı önünde basın açıklaması yaparak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın stat törenlerinin iptalini kınadı.
Basın açıklamasında iktidar partisini eleştiren TGB'liler, pankart açıp, çeşitli sloganlar attı. Basın açıklamasını yapan TGB Zonguldak İl Başkanı Tolga Toy, AKP'den ne bekleniyordu? '19 Mayıs emperyalizme karşı bağımsızlık günümüzdür' demesini mi bekliyorduk? '19 Mayıs ağalara, şeyhlere, şıhlara, cemaatlere kul, köle, maraba olmak yerine vatandaş olma yolunda attığımız adımın ilk mücadele günüdür' demesini mi bekliyorduk? '19 Mayıs gençliğin biat kültürü yerine hayatta en hakiki mürşit ilimdir diyen bir neslin yetiştirileceği çağın başlangıcıdır' demesini mi bekliyorduk? şeklinde konuştu.
KAHROLSUN AKP DİKTATÖRLÜĞÜ
Cumhuriyet değil AKP yıkılacak, Atatürk gençliği görev başında, Kahrolsun AKP diktatörlüğü, Ne ABD, ne AB tam bağımsız Türkiye, Mustafa Kemal'in askerleriyiz gibi sloganlarının atıldığı basın açıklamasında konuşan TGB Zonguldak İl Başkanı Tolga Toy, AKP'nin cemaatler ve tarikatlar koalisyonu olduğunu söyledi. Toy şöyle devam etti; AKP bir cemaatler, tarikatlar koalisyonudur. ABD'nin ılımlı İslam programımın Türkiye şubesidir. AKP iktidarda olduğu on yıl boyunca zaten büyük ölçüde yıkılan cumhuriyete son darbeleri vuran partidir. Ömürleri Atatürk düşmanlığıyla geçmiş kadrolar tarafından yönetilmektedir. Bu AKP'den 19 Mayıs'ı coşkuyla kutlaması mı bekleniyordu? Arkasında koskoca bir mücadele geleneği olan ülkemizin büyük gençliği AKP'nin 19 Mayıs'ı yasaklama kararına karşı teşkilatlanarak cevap vermelidir.
Kendisine 'Atatürkçüyüm, vatanseverim ve devrimciyim' diyen milyonların mücadele ederek hak kazanma ve başarılı olma şansından başka bir yol yoktur. Mücadele teşkilatlı olur, örgütlü olur. Türkiye Gençlik Birliği olarak 19 Mayıs 2012 gününü 'Gençliğin Diriliş Günü' olarak ilan ediyoruz.19 Mayıs Bağımsızlık, cumhuriyet ve vatan düşmanlarına karşı diriliş, yani kendine gelme ve mücadeleye atılma günü olacaktır.
VİVA 19 MAYIS
TGB Genel Merkezi'nin 19 Mayıs 2012 tarihinde yürüyüş yapma kararı aldığını belirten Toy, bu yürüyüşün gençliğin diriliş gününün meydan okuması olacağını vurguladı. Toy, TGB Genel Merkezi 19 Mayıs'ta dev bir yürüyüş yapma kararı almıştır. Bu yürüyüş gençliğin diriliş gününün meydan okuması olacaktır. Gençlik, Türkiye tarihinin en büyük gençlik yürüyüşlerinden birini düzenleyerek 19 Mayıs'ın yasaklanmasına cevap verecektir. Bu yürüyüş gençliğin örgütlenme eğilimini arttıracak ve 'Çılgın Türkler'in tekrar tarih sahnesine çıkacağım dosta düşmana ilan edecektir. Yürüyüşün başarılı geçmesi için gerekli hazırlıklara başlamış bulunuyoruz. 'viva 19 Mayıs! Dünyanın Bütün Gençleri İstanbul'da Buluşuyor' başlığıyla Uluslararası Gençlik Sempozyumu düzenliyoruz. TGB Genel Merkezi, 17-18 Mayıs 2012 tarihlerinde, 50 ülkeden 150 gençlik kurumu temsilcisinin katılacağı forum sonrası 19 Mayıs'ta 'Yarının Provası Geleceğe Söylenen Şarkılar' başlığıyla dev bir şenlik düzenleyeceğiz. Şenlikte uluslararası camianın tanıdığı önemli isimler ve çok sayıda sanatçı yer bulacaktır. Bu dev program için herkesin emeğine ihtiyacımız vardır. Büyük bir kolektif çabayla 19 Mayıs Bayramımızı kutlayalım! İrademiz ve coşkumuz 19 Mayıs düşmanlarının gözlerini kamaştırsın! dedi.