Ülkemizin en yaygın gazeteci örgütü olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) yerel medya eğitim seminerlerine devam ediyor. Cemiyet bu kez seminer  merkezi olarak Emeğin Başkenti Zonguldak’ı belirledi. 4-5 Eylül tarihinde Zonguldak’ta yapılacak seminerle ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

MESLEK İÇİ EĞİTİM

Demokrasinin ülkemizde yerleşmesi ve halkın gerçekleri öğrenme hakkının sağlanması için  yerel medyanın güçlenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu amaçla 81 ildeki 3800 üyesiyle Türkiye’nin en yaygın meslek örgütü olarak meslek içi eğitim seminerleri düzenlemeyi sürdürüyoruz.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1997 Temmuz ayından bu yana Konrad Adenauer Stiftung ile birlikte yerel medya çalışanları için düzenlediği  76 eğitim seminerinde  8 bine yakın gazeteciye sertifika verildi. Seminerlerin ilk yılında radyo, tv ve gazete çalışanlarına yönelik ortak bilgilerin sunulduğu karma organizasyonlar düzenlenirken 1999 yılında radyo-tv’ler ve gazeteler ayrılarak branş konuları ele alınmaya başlandı. Televizyonlara yönelik olarak gerçekleştirilen seminerlerimiz Isparta, Van, Kütahya, Trabzon, Yalova, Malatya(2), Antakya’da(2), gazete çalışanlarına yönelik seminerlerimiz ise İstanbul(4), Aksaray, Diyarbakır(2), Samsun, Çorum, Konya (3), Gaziantep(2), Muğla(2), Tekirdağ, Balıkesir, Ordu(2), Denizli, Manisa, Artvin, Ağrı, Bandırma(2), Dikili, Tokat, Elazığ, Kastamonu, Kadirli, Karabük, Mersin, Niğde, Kdz. Ereğli, Mardin, Safranbolu, Van, Sinop, Antalya, Şanlıurfa, Ahlat, Marmaris, Mudanya, Zonguldak, Muş, Aydın, Sinop Gerze, Adana, Kocaeli-Bayramoğlu(3),Yüksekova-Hakkari (2), Eskişehir, İskenderun, Batman (2), Sivas (2) , Ankara, Çanakkale(2) ve İzmir(3)’de yapıldı.

77. YEREL MEDYA SEMİNERİ ZONGULDAK’TA YAPILACAK

Yerel   Medya   Projesi   çerçevesinde   hayata   geçirilen   eğitim   seminerlerinin   77.’si 4-5 Eylül 2015 Cuma-Cumartesi günleri Zonguldak’taki Dedeman Otel’de yapılacak. 77.Yerel Gazetecilik Seminerine kurumunuzdan belirlenecek bir meslektaşımızın katılımı bizleri mutlu edecektir. Dedeman Oteli’nde düzenlenecek seminerin programı daha sonra gönderilecektir.

İLETİŞİM BİLGİLERİNİ 14 AĞUSTOS TARİHİNE KADAR BEKLİYORUZ

Organizasyonumuza katılmayı uygun bulduğunuz takdirde cevabınızı ve katılacak kişinin  “Adı-soyadını-gazete adını-görevini, kurum adresini, sabit telefon numarasını, cep tel.numarasını ve e-posta adresini” de ekleyerek,  faks veya maille yazılı olarak en geç 14 Ağustos 2015 Cuma akşamına kadar [email protected]’ye bildirmeniz çalışmalarımızı istediğimiz seviyede sürdürmemize yardımcı olacaktır.