Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne  (TGC) üyeliği kabul edilenlerin rozetleri için düzenlenen tören yapıldı. Önder Gazetesi'nin köşe yazarlarından Eyüp Bektaş'a da rozetini Cemiyetin Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto taktı.

Merkezi İstanbul'da bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin her ayın son pazartesi günü yapılan geleneksel yemeğinde yeni üyelerin de rozetleri takıldı. Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumlulukları Bildirgesi'ndeki "gazeteci" kriterlerine uygun çalışanların üyelik başvurularının incelenmesi ile yapılan değerlendirme sonucunda üyelikleri kabul edilenlerden olan Gazeteniz Önder'in köşe yazarlarından Eyüp Bektaş da bu toplantıya katıldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç'in medya eğitim seminerlerinin Şırnak ve Diyarbakır'da devam ettiğini ifade etmesi ve yeni üyelere de "cemiyetimize güç kattınız, hoş geldiniz" demesi ile başlayan töreni yöneten Genel Sekreter Celal Toprak, TGC'ye destekleyen kurumlara teşekkür etti ve kurum temsilcilerine plaketlerini Orhan Erinç verdi.
4190 üye sıra numarası ile üyeliği kabul edilen Eyüp Bektaş'ın rozetini ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto taktı. Olcayto, Bektaş'a "hayırlı olsun, cemiyetimize hoş geldin" dedi ve kutladı.
Daha sonra eski ve yeni üyeler, cemiyetin vakıf yöneticileri, cemiyetin yöneticileri hep birlikte fasıl dinleyerek gecenin tadını çıkardılar.