1959 yılından bu yana  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri ile ilgili olarak yapılan açıklamada 'Meslektaşlarımızın 15 Aralık 2010 - 15 Aralık 2011 (Dahil) tarihleri arasında yayınlanan Ödüle aday eserleriyle en geç 6 Ocak 2012 Cuma günü Saat 17.00'ye kadar  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreterliğine iletmelerini  rica ediyoruz' denildi.
Açıklamanın devamı ise şöyle:
Başvurularda aranan şartlar şöyle:
Adayın kısa özgeçmişi ve vesikalık bir fotoğrafı ile birlikte   Basın için 7 adet,(Bir asıl 6 fotokopi),
Radyo için 7 adet CD-DVD formatında ses kaydı, televizyon için 7 adet CD ya da DVD formatında görüntü, İnternet katılımcıları için haber sitesinin bir günlük yayınının  disket ya da CD olarak ulaştırılması ayrıca  yazıcıdan alınan 7 kopyasının eklenmesi zorunludur. Radyo ve Televizyon  dallarında yayının gün ve saatini belirten yayın yetkilisi yazısı eklenmiş olmalıdır. Ayrıntılı bilgi Cemiyetimiz merkezinde ve www.tgc.org.tr internet adresinden alınabilir.

TÜRKİYE GAZETECİLİK
BAŞARI ÖDÜLLERİ

Cemiyetimizce düzenlenen Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri bu yıl 15 Aralık 2010 ve 15 Aralık 2011
( Dahil)  günleri arasında gazete, dergi, ajans bülteni, televizyon, radyo ve internet haber sitelerinde yayınlanan yapıtlara verilecektir. Dizi eserlerde yazının  başlangıç  günü dikkate alınır..
Ödüller aşağıdaki dallara göre belirlenmiştir.

BASIN
 A ) Haber ;Siyasal, Ekonomi, Çevre- Eğitim-Sağlık (Toplum Ödülü), Kültür-Sanat, Magazin , Spor                                                                                                                                                                    
 B) Köşe Yazısı, C) Araştırma (Tek ya da Seri), D) Röportaj-Söyleşi E) Spor: Köşe Yazısı, F) Sayfa Düzeni: a) Birinci Sayfa Düzeni, b) İç Sayfa Düzeni, c) Spor Sayfası Düzeni G) Karikatür Seri-Bant dahil, H) Fotoğraf
 

TELEVİZYON
 a)Televizyon Haber b) Haber Program c) Belgesel d) Kültür-Sanat, Magazin Programı e) Spor Programı f) Kamera Çalışması.

RADYO
a)Radyo Haber Program

 İNTERNET
GAZETECİLİĞİ
Bu dalda haber sitesinin düzenlenmesi, kullanım kolaylığı, görselliği ve içerik zenginliği başlıca değerlendirme ölçütleridir.
Yönetmeliğe göre ödüller Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyelerine, Sarı Basın kartı taşıyan gazetecilere, bir yayın organında ilgili yasaya göre düzenlenmiş sözleşme hükümleri ile çalıştıklarını sözleşmelerinin sürdüğünü yayın organı yetkilisinin onayı ile belgeleyen ve Sarı Basın kartı taşımayan gazetecilere açıktır.
 Adaylar bir başka basın kuruluşu tarafından ödüllendirilmiş eserleri ile Türkiye Gazetecilik Başarı Ödüllerine katılamazlar.
Her aday Türkiye Gazetecilik Başarı Ödüllerine bir dalda ve bir eserle katılabilir ya da önerilebilir. Kendi eserini öneren aday bir ekip içinde de görev yapmışsa  ekip dışı tutulur.
Ekip çalışmaları için başvurularda ekibin tüm elemanlarının başvuruyu imzalamaları zorunludur.
Ödüllere adaylık:
a)Kişisel başvuruyla,
b)Çalıştığı kuruluş ya da kurumun yayın sorumlularının önerisiyle,
c)Ön Seçici Kurul'un belirlemesiyle, gerçekleşir.