Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu son günlerde artan ?gazetecilere saldırı? konusunu görüştü ve aşağıdaki şu deklarasyonu yayımladı:

 ?1-Halkın doğru ve yansız bilgilenme hakkını kullanmak amacıyla görev yapan gazetecilere yönelik şiddetin, içinde bulunulan süreçde artarak sürdüğü ve gazeteciliğin doğal tehlikeleri arasına girdiği kanısının yaygınlaştığı görüşüne varılmıştır.

2-Siyasal parti kongreleri, gösteriler, basın toplantıları  gibi etkinliklerde meslektaşlarımıza  yöneltilen şiddetin,  spor alanına da girmiş olması tedirginliğimizi  tırmandırmış,  toplumsal şiddetin bir parçasını oluşturmasından duyduğumuz endişeyi arttırmıştır.

3-Son olarak Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı?nın Habertürk Gazetesi Spor Muhabiri Erhan Telli?yi korumalarının da yardımıyla tokatlaması ve tartaklamasının  kınamayla da  yetinilemeyecek bir insanlık ve sporculuk yanlışı olduğunu   özellikle vurgulamak istiyoruz.

4- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu meslektaşlarımıza yönelik hangi gruptan ve kurumdan gelirse gelsin hertürlü saldırının karşısında olacağını ve meslektaşlarımızın haklarını aramak üzere hukuk yollarına başvurmaktan çekinmeyeceğini de kamuoyuna duyurmayı görev bilir?