“İsmail Gülgeç’in ailesine ve basın topluluğuna

başsağlığı diliyoruz”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi Karikatürist İsmail Gülgeç’in cenazesi 17 Şubat 2011 Perşembe günü saat 10.00’da Cumhuriyet Gazetesi önünde yapılacak törenden sonra Çanakkale’de toprağa verilecek.

-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi karikatürist İsmail Gülgeç kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 15 Şubat 2011 Salı günü vefat etti. Gülgeç’in cenazesi 17 Şubat 2011 Perşembe günü saat 10.00’da Cumhuriyet Gazetesi önünde yapılacak törenden sonra Çanakkale’de toprağa verilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, İsmail Gülgeç’in ölümü ile yayınladığı mesajda “Değerli Meslektaşımız İsmail Gülgeç’i kaybettik. Karikatür dünyasının çok değerli isimlerinden biri olan İsmail Gülgeç’i sevgi ve saygıyla anarken ailesine ve basın topluluğuna başsağlığı diliyoruz” dedi.

İsmail Gülgeç, 1948 yılında Gaziantep’de doğdu. Mesleğe 1968-69 yıllarında Yeni Asır Gazetesi’nde çizgi romancı olarak başladı. 1970 li yıllarda Demokrat İzmir’de siyasi karikatürler çizdi. Ege Ekspres’te çalıştı, Devir Dergisi’nde karikatürleri yayınlandı. 1975-1980 yıllarında Milliyet Gazetesi, 1980 yılında sonra Cumhuriyet Gazetesi’nde mesleğini sürdürdü.Aktüel, Sabah Pazar, Star, Habertürk, Birgün gazetelerinde Nokta ve Para dergilerinde çalıştı.