THK'nın, TSO Toplantı Salonunda düzenlenen konferansa katılan Türk Hava Kurumu Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bahattin Adıgüzel, Ereğli'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken, Türk Hava Kurumu'nun yardım kurumu olmadığının altını çizdi.

Türk Hava Kurumu Kdz. Ereğli Şube tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda "Dünyada ve Türkiye'de havacılığın konumu, THK'nın tanıtımı, amacı, etkinlik ve faaliyetleri" konulu konferans düzenlendi.
Konferansa, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, THK Kdz. Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, Kdz. Ereğli TSO Meclis Başkanı Zeki Us ve davetliler katıldı. Konferansa konuşmacı olarak Türk Hava Kurumu Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bahattin Adıgüzel katıldı.

AMAÇ HAVACILIĞI SEVDİRMEK
THK Kdz. Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu amaçlarının, havacılığı gençliğe sevdirmek, kurumun sosyal, kültürel etkinliklerini Ereğli halkına sunmak ve paylaşmak olduğunu söyledi. Türk Hava Kurumu Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bahattin Adıgüzel, Ereğli'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, THK Kdz. Ereğli Şube Başkanı Likoğlu'na teşekkür etti.  Adıgüzel, THK'yı bir yardım kurumu olarak görülmemesini isteyerek, bayramlarda toplanan derilerle gençlere eğitim verildiğini belirtti.
Türk Hava Kurumu Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bahattin Adıgüzel, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

24 BRANŞ VAR
"Havacılığın bütün kuralları denildiği zaman aklımıza, toplamda 24 branş var. Bir paraşüt yarışması dediğimiz zaman 5-6 çeşit türü var. Eğitimin zorlu olduğu, eğitimin bire bir olduğu havacılığın bütün dallarındaki eğitimler birebirdir. Türk Hava Kurumu bütün gençlere 13 yaşından itibaren vermiş olduğu başlangıç kurslarını tamamıyla ücretsiz olarak vermektedir. Bu kurumu sürekli Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı'nda fitre zekat toplayan kurum olarak biliyoruz ya işte bundan dolayı. Buradan almış olduğumuz gelirlerle Türk gençliğine ücretsiz eğitimler vermek suretiyle hizmet sunuyoruz. Diğer kurumlar gibi biz yardım kurumu değiliz. Türk Hava Kurumu'nu bir yardım kurumu olarak görmemenizi istirham edeceğim. Bugünde paraşütçülerimiz Ereğli'nin üzerinde gösteri yaptılar ve pankartlarımızı açtılar. Bundan sonra daha sık geleceğiz bu bölgeye."