Türk Hava Kurumu (THK) Çaycuma Şube Başkanı Ferudun Güner ve Yönetim Kurulu ile Diyabetliler Derneği Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu, ilçeye yeni atanan Kaymakam Hasan Yaman’ı makamında ziyaret etti.

 

ÇAYCUMA THK’DEN ZİYARET

THK Çaycuma Şubesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi aktaran THK Şube Başkanı Ferudun Güner, Kaymakam Yaman’a, THK’yı tanıtıcı hediyeler de verdi.

Fitre ve zekatlar ile kurban derilerinin toplanması sırasında yaşanan sıkıntıları da dile getiren Güner, “Yasa ile THK’ya verilen fitre-zekat ve kurban derisi toplama işlerinin geçmiş dönemlere nazaran yeterli değil. Çeşitli giderleri karşılamak için kurban derilerini topluyoruz. Elde edilen gelirlerin yarısını Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na verildiğini vatandaşımıza anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Kaymakam Yaman ise, “THK’nın daha iyi faaliyet göstermesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

 

DİYABETLİLER DERNEĞİ’NDEN ZİYARET

Diyabetliler Derneği Yönetim Kurulu, Kaymakam Hasan Yaman’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Diyabet Hastalarının durumu ve alması gereken önlemler anlatılırken, Çaycuma’da çok sayıda diyabet hastası olduğundan da bahsedildi.

Hastaların birçoğunun da başka rahatsızlıklarından dolayı hastanelere gidip muayene sırasında diyabet hastası olduğunu öğrendiğini de belirten Yönetim Kurulu Üyeleri Dr.Ersel Malçık ve Mustafa Kocakavuk, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Kaymakam Yaman ise, “Diyabet hastalığının önemini bilen bir yönetimsiziniz. Çalışmalarınızın takipçisi olacağız” dedi.