* Türk Hava Kurumu Üniversitesi 2011-2012 Akademik yılında Eğitim-Öğretime başlıyor.

Kdz.Ereğli THK Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, Türkiye’de ilk ve tek havacılık ve uzay ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi 2011-2012 akademik yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine Ankara Türkkuşu Kampüsünde başlayacağını belirtti.
Toplam 120 öğrencinin alınacağı üniversitenin eğitim dilinin İngilizce olacağını belirten Likoğlu, “2011-2012 akademik yılı için Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümü’ne MF-4 puan türüyle 12 burslu, 48 ücretli olmak üzere 60 ve İşletme Fakültesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü’ne TM-1 puan türüyle 12 burslu, 48 ücretli olmak üzere 60, toplamda 120 öğrenci alınacak. Her iki programda da eğitim dili İngilizce olacak.
Pilotaj bölümünde Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı ICAO, Avrupa Havacılık Standardı JAR-FCL ve ulusal gereklilikler doğrultusunda sürdürülen eğitimin sonunda öğrenciler ATP(A)-Havayolu Nakliye Pilotu kredisinde CPL(A)-Ticari Pilot lisansına ve IR(A)-Aletli Uçuş Yetkisi lisansına sahip pilotlar olarak mezun olacak.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği öğrencileri, diğer üniversitelerin işletme öğrencilerinin aldığı tüm dersleri almakla birlikte sivil havacılık alanındaki uzmanlık derslerini de alarak, mezun olduğu durumda önde gelen havacılık şirketlerinde kendilerine yer bulabilecek.
THK Üniversitesi yaptığı uluslararası anlaşmalar ile "çift diploma" imkanı da sunuyor. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirerek 2011-2012 Akademik yılına uluslararası arenada da hızlı bir başlangıç yapıyor. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri konusunda tercih yapacak öğrencilere yeni ufuklar açarak çift diploma alabilme olanağı sunuyor.
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki, havacılık alanında dünyanın en saygın ve önde gelen üniversitelerinden biri olan Vaughn College ile işbirliği anlaşması yapıldı. Üniversitenin Rektörü ve yetkilileri 08-10 Haziran 2011 tarihleri arasında Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile akademik anlamda işbirliği çalışmalarına başlamak üzere Türkiye'ye gelerek Üniversitemizin kampüslerine ve havaalanlarımıza inceleme ziyaretlerinde bulundu. Üniversitemizi ziyarete gelen konuklarımıza Mütevelli Heyet Başkanımız Osman YILDIRIM da eşlik etti. Üniversitemiz Kampüs ve Havaalanlarındaki öğrencilere sunulan eğitim olanaklarının çok yüksek standartlara sahip olduğunu ifade etti.
İki üniversite arasındaki akademik işbirliği ortak proje, araştırmalar, öğretim üyesi ve öğrenci değişimini kapsamaktadır. Bu kapsamda öğrenci değişimi ile öğrencilerimiz çift diploma alabileceklerdir. Bu işbirliği sonucunda öğrencilerimiz Ankara Etimesgut Kampüsümüzde ve belirli bir süre Amerika'daki Üniversitede okuma şansına sahip olacak.
Oluşturulan işbirliği sayesinde Türk Hava Kurumu Üniversitesi mezunları havacılık alanında uluslararası düzeyde donanıma sahip olacaklarından, iş hayatına rakiplerine göre bir adım önde başlayacaklardır” dedi.Ayrıca şehit çocuklarına THK Üniversitesi bünyesinde ücretsiz eğitim görme olanağının sağlanacağını ifade eden Türk Hava Kurumu Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, “Türk Hava Kurumu Üniversitesi tarafından alınan prensip kararı doğrultusunda şehitlerimizin emaneti olan “çocuklarımıza” THK Üniversitesi bünyesinde ücretsiz eğitim görme olanağı sağlanacak.
Burslar ile ilgili daha detaylı bilgi almak için www.thk.edu. tr adresini ziyaret edebilirsiniz.Kdz.Ereğli ve Bölgedeki gençlerimizi Üniversitemize bekliyoruz” diyerek THK Üniversitesinin müjdesini verdi.