Türk Hava Kurumu (THK) Devrek Şubesi, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da il genelinde deri toplama işinde başarı elde ederek yine rekor kırdı.THK Devrek Şube Başkanı Ahmet Saka, "Bu bayramda 427 adet koyun, bin 298 adet keçi, bin 11 adette büyükbaş hayvan olmak üzere toplam 2 bin 736 adet deri toplayarak Zonguldak genelinde rekor kırdık" dedi.
Başkan Saka, yaptığı açıklamada şunları söyledi;"THK olarak topladığımız fitre ve kurban derisinden elde ettiğimiz gelirin yüzde 50'sini Kaymakamlık
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 4'ünü Türk Kızılayı'na, yüzde 3'ünü Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 3'ünü Diyanet Vakfı'na aktarıyoruz. Türkiye genelinde 4 yıl içerisinde paydaş kuruluşlara 30 milyon TL kaynak aktarılarak yoksullar, düşkünler, öksüz ve kimsesiz çocuklar ile afetzedelerin ihtiyaçları karşılandı. Türk Hava Kurumu, kendi payına düşen gelirle son 5 yılda 420 adet orman yangınına müdahale edip, ülke genelinde 30 bin Türk gencine havacılığın sevdirilmesi ve tanıtılması amacı ile ücretsiz kurslar verdi. Türk Hava Yolları'nın sivil pilotları ve Türk Hava Kuvvetleri'nin askeri pilotları Kurumumuz tarafından yetiştirildi, yetiştiriliyor. Mübarek bayramda deri toplama işinde yardımlarını esirgemeyen, başta Devrek Kaymakamımız Hüseyin Öner'e, Orman İşletme Müdürlüğü'ne, köy muhtarlarımıza, duyarlı vatandaşlarımıza ve Türk Hava Kurumu çalışanlarına teşekkür ediyorum."