Avrupa Zonguldaklılar Derneği Yönetimi, Zonguldak Havaalanına, ilk performans uçuşunun bir hafta içinde planlandığını, Türk Hava Yolları'nın Zonguldak seferlerinin beklendiğini duyurdu.

Derneğin, yurt dışında yaşayan gurbetçilerin, ulaşımlarının kolaylaştırabilmesi için çalışmaları bizzat takip ettiği belirtilen açıklama şu şekilde:

HAZİRAN'DA SEFERLER BAŞLIYOR

"Yetkili noktadan ulaştığımız verilere göre iki haftadır beklediğimiz ilk Performans uçuşu bir hafta içinde planlanıp gerçekleştirilecektir. İki hafta önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yapılan ILS Test çalışmaları yüzde 100 olumlu not alarak tamamlanmış bulunuyor. Diğer yandan özel bir Hava Yolu olan Türkiye'nin yaklaşık 30 uçakla en büyükleri arasında dördüncü sırada bulunan Atlas Global Hava Yolları Haziran ayında, Zonguldak Düsseldorf seferlerine başlıyor.

KARAELMAS DİYARINA ULAŞABİLECEK

Türk Hava Yolları Zonguldak seferlerinin başlaması ile Avrupa'dan İstanbul yeni havalimanına (Frankurt -İstanbul-Zonguldak/ Hamburg-İstanbul -Zonguldak / Münih-Istanbul-Zonguldak veya Stuttgart-İstanbul-Zonguldak ) kısacası tüm gurbetteki kömür kentliler bu şekilde Karaelmas diyarına ulaşabilecek. Yeterince yolcu potansiyeline ulaşıldığında Avrupa’dan tespit edilecek yeni noktalardan direk seferlerin yapılması için Avrupa Zonguldaklılar Derneği olarak gerekli takip çalışmalarını şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada sürdürmeye devam edeceğiz"