Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi'nden mezun olan 55 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Tören, ZKÜ Merkez Kampüsü'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından Spor Salonu'ndaki 2009-2010 yılı mezuniyet törenine geçildi. Törene; Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz, Rektör Yardımcıları, ZKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Aydın Mungan, Zonguldak Tabip Odası Genel Sekreteri Dr.Okan Biçgi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Zonguldak Şube Başkanı Gülderen Ar, işadamı Necdet Kapkaç, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı, ZKÜ Marşı, Tıp Fakültesi Marşı'nın okunması ve ZKÜ Devlet Konservatuarı dinletisinin ardından konuşmalar yapıldı.
KINAY; "HEKİMLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR"
Mezun olan 55 öğrenci adına dönem birincisi Dr.Duygu Kınay, yaptığı konuşmada, "Hekimlik unvanını almanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Bizlere emek verenlere ve her zaman desteklerini esirgemeyen ailelerimize teşekkür ediyoruz. Hekimlik kutsal bir meslektir" dedi.
MUNGAN; "HASTANIZ İLE
ARANIZA PARA GİRMESİN"
ZKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Aydın Mungan ise, konuşmasında, mezun olan öğrencilere seslenerek, "Karaelmasın bayrağını Türkiye'nin ve dünyanın her tarafına dikmeye gidiyorsunuz. Görev yaptığınız yerlerde sosyal ve ekonomik sıkıntılarla karşılaşacaksınız. Bunlar sizleri karamsarlığa sürüklemesin. Bunlar sizin için birer tecrübe olacaktır. Para, hasta ile sizin aranıza girmesin. Şehitlerimiz ölmedi, kalbimizde yaşıyor. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalmanızı diliyorum" dedi.
AÇIKGÖZ; "TÜRK VE DÜNYA
TIBBINA HİZMET EDECEKSİNİZ"
ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz ise, mezun olan öğrencilere hitaben "Değerli meslektaşlarım" diyerek sözlerine başladı. Rektör Açıkgöz, "Başta ailelerinizi kutluyorum, böyle değerli evlatlar yetiştirdikleri için. Bizlere emanet ettikleri için de şükranlarımı sunuyorum. Sizleri Türk ve dünya tıbbının hizmetine vermekten büyük bir onur duyuyoruz" dedi.
Açıkgöz, mezun doktorlara şu öğütleri de verdi;
"Tıp fakültelerinde internlük (son sınıf öğrencileri) çok önemlidir. İnternler, hastalar ve tedavileriyle ilgilenir, sedye taşır, ameliyatlara girer ve gerektiğinde yerleri de temizler. İnternlüğü gerçekten sizin yaptığınız gibi öğrenmek gerekiyor. Asistan, kıdemli asistan, baş asistan, uzman, doçent, profesör, dekan ve rektör oldunuz, ama yine gururla yer temizleyebilir, sedye taşıyabilir, ameliyata girebilirsiniz. Çünkü orada can havli ile size teslim olmuş insan var. Bu insanları hayata döndürmek için mutlaka meslektaşlarınıza danışmalısınız.
Danışmaktan kaçınmayacaksınız, daha iyi yapan varsa, hastayı ona teslim edecek, gocunmayacaksınız. Çünkü önemli olan hastayı sizin tedavi edip etmemeniz değil, onun iyi olmasıdır."