Pusula Sahaf Kitabevi Emek Ödülleri sahiplerine törenle verildi.

Ankara’da kurulu bulunan Pusula Sahaf Kitabevi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “1. Emek ve İnat Hatırası Ödülü”ne layık görülen İbrahim Tığ ile Şükran Yılmaz ödüllerini düzenlenen bir törenle aldı.

Şair Rüştü Onur (1920-1942)’un Zonguldak’ta çıkarmak isteği ve ömrü yetmediği için çıkaramadığı Şehir adlı dergiyi onun ölümünden 64 yıl sonra kendisine bir vasiyet kabul ederek, Devrek’te 16 yıldır Devrek’te inat ve emekle çıkaran İbrahim Tığ’ın ödülünü Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız’ın elinden aldı.

Türkiye’de halen 3-4 bin kişinin konuştuğu Zazaca diline, unutturulmaya çalışılan bir dönemi ve bu dönemin sıra neferlerini, Dersim coğrafyasının büyülü hikayelerini emek ve inatla basılı hale getiren ancak piyasanın acımasızlığına yenilen Dersim Yayınları ve onun kurucucu Şükran Yılmaz’a da ödülünü Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu sundu.

Ödül kazanan, İbrahim Tığ ile Şükran Yılmaz ödül gerekçelerin okunmasının ardından yaptıkları konuşmalarda hem ideolojik hem de sanatsal anlamda büyük bir çaba ve emek harcayarak insanlığa hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, emek ve sanat adına kurum sahibi İshak Kocabıyık’a ve sanatseverlere teşekkür etti.

Törende ayrıca Pusula Sahaf Kitabevi’nin kuruluşunun birinci yılı da kokteyle kutlandı.