Alaplı'da, üç yıl önce yavru iken ormanlık alanın yakınında bulunan Yenidoğuş Sitesine gelen ve Site sakinlerinin yiyecek vererek beslediği "Oğul" ismi verilen tilki siteyi terk etti. 

 

Site sakinlerinin maskotu haline gelen "Oğul" ismi verilen tilki artık siteye gelmiyor. Yavrusu olan tilkinin son olarak 1.5 ay önce site çevresinde dolaştığını belirten site sakinleri, tilkinin neden siteyi terk ettiğine bir anlam veremediğini bildirdi. Tilkiye site sakinleri olarak çok duyarlı davrandıklarımı ve sahip çıktıklarını belirten site sakinlerinden Orhan Çetin, "Oğul adını verdiğimiz bir tilki vardı. Bu tilki sayısı daha sonra dörde yükseldi. Biz bu tilkilere bakıyorduk. Oğul adını verdiğimiz tilkinin bir yavrusu oldu. Yavrusu olduktan sonra pek gözükmemeye başladı. Yaklaşık 1.5 aydır da bir tek geçen akşam gördüm bir tanesini ama daha da görmedim. Ama gene bu çevredeler, şu an öldüler mi başka bir yere mi gittiler bilemiyorum" dedi.
Tilkiye tüm site sakinleri olarak sahip çıktıklarını anlatan Çetin, şöyle konuştu: "Site olarak tilkiye bakıyorduk. Buradan taşınan eski yöneticimiz Muzaffer Sarı 3 yıl önce yavruyken buraya gelen tilkiyi beslemişti, biz de besliyorduk. Site sakinleri olarak tilkiye karşı çok duyarlıydık, hor görmüyorduk hiçbir zaman, buradan neden uzaklaştı bilemiyorum ama sanırım yavrusundan olabilir, burada şu an sokak köpekleri çok geziyor onlardan kaçmış olabilirler, çünkü sokak köpekleri tilki gördüğü zaman kovalıyor."