Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Gürel, “Karadeniz ERMED’i, (Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği) ‘kurucusu’ olarak görmek istediğimiz yer Yeni Nesil Medya Federasyonu’dur” dedi.

Gürel, beraberinde TİMEF Yönetim Kurulu Üyesi Proje Koordinatörü Sultan Tapdık ile birlikte, Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki ERMED’e ziyarette bulundu.

ERMED Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü, yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Gürel, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda, ERMED üyelerine, TİMEF’un çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

TİMEF’in 21 ilde dernek olarak üyesi, 81 ilde ise temsilcilik olarak bulunduğunu ve yaklaşık 1000 üyeye sahip olduğunu anlatan Gürel, “tabi ERMED’deki niteliği bütün derneklerde bulamayız. Yani birçok dernekte eşini, çocuğunu üye olarak kaydeden dernekler var ama buradaki eş durumundaki üyelerin, uzun yıllar aktif olarak mesleğin içinde olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

TİMEF’İN PROJE ÇALIŞMALARI

Federasyon olarak çoğunlukla Avrupa Birliği Projeleri ile ilerlediklerini anlatan Şakir Gürel, şunları söyledi: “Son dönemlerde ise İçişleri Bakanlığı projeleri üzerinde de çalışmalar yapıyoruz. Buradaki amacımız, AB içinde yapamadığımız ‘Yerli ve Milli projelerimizi İçişleri ve Kültür Bakanlığı projeleri ile yapabilmekti. Bu kapsamda, Doğan (Gönüllü) Beyin de proje katılımcıları arasında bulunduğu, birçok proje uyguladık. Şimdi de “Medyanın Kadın Dili’ yani, medyada kadına karşı ayrımcı dilin azaltılması amacıyla bir proje uyguluyoruz. Projelerimiz Nisan 2022’ye kadar devam edecek. İnşallah bu faaliyetleri gerçekleştirirken ERMED üyeleri de, dernek olarak da bu çalışmanın içerisinde olacaktır dile ümit ediyoruz. 

AVKON KURULUYOR

TİMEF olarak Bölgesel, Ulusal ve Uluslararası Medya Birliği Kurulması Projesi uyguluyoruz. Bu kapsamda, AB fonlarında da yararlanarak, geçtiğimiz Ocak ayında Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu (AVKON) tüzük ve 3 yıllık stratejik plan gerçekleştirdik. 

ERMED, KURUCU DERNEK OLACAK

AVKON’u; TİMEF, İMEF, DİMEF VE Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu olan 4 mesleki federasyonla kuruyoruz. Bir de Yeni Nesil Medya Federasyonu’nu kuruyoruz. Ki, bu federasyonun kurucuları arasında ERMED’in de olmasını planlıyoruz. Yani ERMED isterse TİMEF’e üye olabilir; o tamamen ERMED yönetimi ve üyelerinin inisiyatifinde. Ama bizim ERMED’i ‘kurucusu’ olarak görmek istediğimiz yer Yeni Nesil Medya Federasyonu’dur.

Gönüllü de Gürel ile tanışıklığının 30’yılı bulduğunu belirttiği konuşmasında, ERMED’un kuruluş amaçlarını tekrarlarken, birlikte Ereğli ve bölgede ortak projelere imza atmak istediklerini kaydetti.

Dernek üyelerin de soru ve görüşlerini paylaştıkları Gürel üyelere, üyelere, “4. Anadolu Medyası Çalıştayı” ile çalışmasını yürüttükleri “Medyanın Kadın Dili” isimli proje tanıtım kitapçığını hediye etti.
Toplantıda; ERMED Başkan Yardımcısı Fikri Kapan, yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Aksakal, Aykut Ateş, Yeşim Çakır, Arzu Tekin, Saadettin Yıldızhan ve Fahrettin Özaydın’ın yanı sıra üyeler Yusuf Zobar, Zeliha Kapan ile İHA Muhabiri Yasin Akçın ve Ülkü Gönüllü’de hazır bulundu.

PROTOKOL ZİYARETLERİ YAPILDI

Toplantının ardından, Gürel, Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş’i makamında ziyaret ederek, ileriki günlerde gerçekleştirecekleri etkinliklere davet etti. Gönüllü de, etkinliklerine yer tahsisi ve ikramlarından dolayı Keleş’e teşekkür etti. 

Dana sonra Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret eden Gürel, çalışma ve aktiviteleri ile ilgili bilgiler aktarırken, hediyeler takdim etti.
Posbıyık da, konuklarına hediye çantası verdi. Belediye ziyaretinde gündeme gelen, “Medyanın Kadın Dili’ projesinin anlatımı sırasında, Ereğli’de de Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık başkanlığında kurulan “Kadın Gücü Kooperatifi’nin hatırlatılması üzerine, Gürel ve beraberindekiler Posbıyık’ı da kooperatif binasında ziyaret ettiler.

Buradaki görüşmelerde Başkan Gürel, ülke genelinde çeşitli illerde yapılmasının kararlaştırdıkları “Medyanın Kadın Dili’ projesinin birinin Karadeniz Ereğli’de, ERMED ve “Kadın Gücü Kooperatifi” işbirliği ile yapılması çalışmalarının başlatılması üzere Proje Koordinatörü Sultan Tapdık’ın hazır yapmasını istedi.

Kooperatifin çalışmaları hakkında bilgilendirilen ve bazı gıda ürünlerinin tanıtımı yapılan Gürel,  ‘ücreti mukabilinde’ kavanoz içinde hazırlanmış Karamancar ve Zulbut aldı. Başkan Posbıyık ise söz konusu ürünlerin ücretini almayarak ‘hediye olarak kabul edilmesini’ istedi.

TİMEF Başkanı Şakir Gürel, Proje Koordinatörü Taptık, ERMED Kurucu Başkanı Doğan Gönüllü ve ERMED Kurucu Başkan Yardımcısı Fikri Kapan, ziyaretlerin ardından kısa süreli yaptıkları değerlendirmenin ardından, misafirlerini İstanbul’a gitmeleri üzerine ilçeden uğurladılar.