Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Özcan Ulupınar mesajında şunları kaydetti;

“14 Mart 1919' da işgale karşı duran tıp öğrencileri tarafından kutlanılmaya başlanan sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

İnsanların, toplumun mutlu ve huzurlu olabilmesi için sağlığın önemi tartışılmazdır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’ in sözünden de anlaşılacağı üzere "Sağlık, vücutları sağlam olanların başına konmuş bir taçtır."

Hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve sağlık sektörünün diğer çalışanları insanlığın sağlıklı olabilmesi için, Kanuni Sultan Süleyman’ ın da değindiği bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülemeyeceğinin bilincinde olarak, sağlık hizmetlerinin her alanında, sağlıklı toplum olabilme yolunda var gücüyle çalışmaktadır.

Ülkemizin kalkınması, insanların nitelikli bir yaşam sürmesi için sağlıkçılarımız özverili şekilde zor şartlar altında çalışarak bu kutsal görevi ifa etmektedirler.

Sağlık, iktidarımızın da öncelikli konusu olmakla beraber sağlık sektörümüzün sorunlarını çözmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz 15 yılda sağlıkta dönüşüm programıyla önemli reformlara imza atılmıştır. Çok büyük alt yapı çalışmaları yapılmış, hastaneler bir çatı altında toplanmıştır. İlaç erişiminde ve fiyatlandırmada düzenlemeler ile birlikte hekim, hemşire ve diğer personelin sayısında artış gerçekleştirilmiş olup ücret ve çalışma koşulları iyileştirilmiştir.  Sağlık üniversiteleri kurularak sağlık personeli yetiştirilip her türlü destek sağlanacaktır.

Karşılaştıkları güçlüklere rağmen, “önce insan” ilkesi ile fedakarca görev yapan hekimlerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam temenni ederim.”