Kdz. Ereğli Karayolu 34. kilometresinde meydana gelen kazada İstanbul'a toz kömür taşıyan tır frenlerinin boşalması sonucu devrildi. Kazada yaralanan tır sürücüsü Anderi Bugrech Ereğli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Kaza Zonguldak Ereğli karayolu 34. kilometresinde meydana geldi. Ukrayna'dan Gemi ile Zonguldak Limanı'na gelen ve karayolu ile İstanbul'a toz kömür taşıyan Ukrayna asıllı Anderi Bugrech (45) yönetimindeki A.703FT çekici 2274 AS dorse plakalı tır aşırı yüklenmeden dolayı frenlerinin aşırı ısınmasından dolayı boşalması sonucu devrildi.
Kazanın meydana gelmesinin ardından kendi imkanlarıyla tırdan çıkmaya çalışan sürücünün yardımına vatandaşlar koştu. Sürücü daha sonra yaralıyı Ereğli Devlet Hastanesine kaldırdı.
Bu arada aynı yerde 28 Nisan 2009 tarihinde meydana gelen kazada Zonguldak Limanı'na gelen ve karayolu ile İstanbul'a plastik ham maddesi taşıyan Sergei Chernenko yönetimindeki AX 1495 XT Dorse plakalı TIR, Ereğli karayolu 34. kilometresinde frenin patlaması sonucu şarampole yuvarlanmış, Kaza sonrası alev alan araçta sıkışan sürücü Sergei Chernenko (40) yanarak can vermişti.