Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) tarafından düzenlenen 'Van Üşümesin' sloganıyla düzenlenen yardım kampanyası çerçevesinde toplanan malzemeler, Van'a gönderildi.
Üniversitenin merkez kampüsü spor salonunun önünde düzenlenen törene Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve öğrencilerde katıldı. Törende konuşan Vali Ayyıldız, Yakın zamanda 57 Vanlı vatandaşımız ilimize gelmişti. Kendilerinin ifadesiyle vatandaşlarımızın misafirperverliklerinden çok memnun kalmışlar. Ben hem görevli memurlarımıza hem de misafirperver Zonguldaklılara teşekkür ediyorum. Üniversitemizin hem Zonguldak'ımızı hem de üniversite camiamızı temsilen düzenlemiş olduğu bu yardımı çok anlamlı buluyorum. 'Van Üşümesin' ismiyle bu yardımı düzenleyenlere takdir duygularımı iletiyorum. Bu anlamdaki bu yardımın da depremzedelerin yaralarına derman olacağını umuyorum." dedi.
Yardım malzemelerinin toplanmasında ve Van'a götürülmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ayyıldız, kampanya anısına üniversitede bir ihtiyaç sahibi öğrenciye burs verilmesini istedi. Daha sonra Vali Ayyıldız, Rektör Özer, öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından uğurlanan yardım TIR'ı Van'a hareket etti.  ZKÜ'nün bütün birimlerini kapsayacak şekilde gerçekleştirilen kampanyada üniversite çalışanlarının ve öğrencilerinin katkılarıyla toplanan 600 kolilik yardım, 96 ayrı malzemeden oluşuyor. Yardım malzemelerinin arasında temel gıda maddeleri, çocuklar ve yetişkinler için kışlık giysiler, temizlik ürünleri, bebek maması, ısıtıcı ve battaniye gibi temel ihtiyaç malzemeleri de yer alıyor.