Türkiye'nin değişik bölgelerinden Zonguldak'a gelen ve buradan Ro-Ro taşımacılığı ile ihracat yapan TIR sürücüleri, Türkiye ile Rusya arasındaki Uluslararası Geçiş Belgesi (Dozvola) anlaşmasının sağlanamaması nedeniyle günlerce beklemek zorunda kalıyor.
Zonguldak Gümrüğü'nde yaklaşık bir aydan bu yana belgeleri olmadığı için bekleyen TIR sürücüleri, iki ülke arasındaki Ulaştırma Bakanlıklarının anlaşma yaparak mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.
17 yıldır uluslararası taşımacılık yaptığını belirten 48 yaşındaki Duran Dağaşan, "Günlerce uluslar arası geçiş belgesi verilmediği için burada beklemek zorunda kalıyoruz. Burada yaklaşık 150 tır var, bunun yanında Kapıkule ve Samsun Gümrükleri de bizim gibi sorunlarla karşı karşıya. Bizler günlerce evlerimizden, çocuklarımızdan uzak yaşıyoruz. Bu sorun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Buradan Ukrayna'ya kolaylıkla geçiş yapılabiliyor. Sorun Türkiye ile Rusya arasındaki Ulaştırma Bakanları anlaşma yaparak bu sorun ortadan kalkacak. Sesimizi duyuracak, derdimizi dinleyecek bir yetkili bulamıyoruz. Bulduğumuz yetkililerde 'bekleyin' diyorlar sadece. Bu arabalarda milyon dolarlar yatıyor yazık değil mi. Ulaştırma Bakanlığı bu konuda ne düşünüyor bilemiyoruz, bir bilgi veren de yok arabalar burada yatıyor. Burada yatan araçların hepsi de Türk arabaları yabancı arabalara geçiş belgesi veriliyor. Yetkililerden bu sorunun bir an önce halledilmesini istiyoruz" diyerek tepki gösterdiler.